Bij Gewoonvoorhem zijn we niet vies van Duitsers die hun handen leggen op andermans spullen, om ze vervolgens eigen te maken. Dat komt er misschien wat verkeerd uit, maar we praten hier over het aanpassen van auto’s. Beroemd Duits auto tuning bedrijf AC Schnitzer heeft voor de eerste keer een poging gewaagd met de G15 BMW 8 Series Coupe (840d xDrive) en de G14 BMW 8 Series Convertible (850i xDrive). Deze AC Schnitzer BMW modellen zijn zeker nader inspectie waard.

Motor

Beide auto’s krijgen een upgrade in prestatiekracht. De 850i xDrive met een 4.4 liter twin-turbo V8 gaat van 530 pk naar 600 en de 840d xDrive gaat met zijn 3.0 litre inline-six turbodiesel van 320 pk naar 380. Hoeveel sneller dit de auto’s maakt is nog niet bekend. Wel vermoeden we dat je met zo veel penetratiekracht geen autoporno meer nodig hebt.

AC Schnitzer BMW gewoonvoorhem 7 AC Schnitzer BMW gewoonvoorhem 9

Modificaties

De body is van beide modellen aangepast voor efficiëntere luchtweerstand. Deze componenten voor aerodynamica zijn momenteel van glasvezelversterkte kunststof, maar zal in later stadia worden vervangen voor extra licht koolstof compositie. Ook zijn op beide modellen nieuwe experimentele uitlaatdempers gezet voor betere terugkoppeling van de motor en geluid-optimalisatie. Het punt van zwaartekracht is in beide auto’s verlaagd voor meer controle tijdens het rijden. Beide modellen worden officieel voor het eerst gepresenteerd tijdens de Essen Motor show in Duitsland die loopt van 30 november tot 9 december!

AC Schnitzer BMW gewoonvoorhem 1 AC Schnitzer BMW gewoonvoorhem 4 AC Schnitzer BMW gewoonvoorhem 2 AC Schnitzer BMW gewoonvoorhem 5 AC Schnitzer BMW gewoonvoorhem 3 AC Schnitzer BMW gewoonvoorhem 10