Het zal je maar gebeuren. Eindelijk heb je met de aanschaf van de Tesla Model 3 Performance die lang gekoesterde droom in vervulling laten gaan, blijkt de wagen toch net iets te burgerlijk te zijn. In dat geval is Manhart je nieuwste vriend. De Duitse tuner kan jouw Tesla even lekker gaan pimpen zodat je net even iets meer uit je Tesla kan halen dan je dacht.

Manhart geeft Tesla Model 3  indrukwekkende upgrade

De gewone Tesla Model 3 is op zich best een fijne wagen, maar het kan uiteraard altijd net iets beter. De Duitse tuner haalt daarvoor alles uit de kast en dat heeft tot nu toe tot indrukwekkende resultaten geleid. Ook al stelt Tesla zelf dat het niet mogelijk is om de prestaties van de wagen aan te passen, de Duitsers stellen dat het hen wel is gelukt. Manhart noemt zijn creatie de TM3 720 en beweert doodleuk dat ze het vermogen hebben opgekrikt naar 550 pk en dat het koppel nu een indrukwekkende 720 Nm bedraagt.

Tesla Manhart

TM3 720

Goedkoop is het overigens niet om je Tesla om te laten bouwen. Manhart laat in ieder geval weten dat men voor 74.900 euro de TM3 720 zoals ze ‘hun’ Tesla hebben gedoopt, ook leveren met H&R-verlagingsveren, een frontsplitter van carbonvezel en je ook nog eens blij maken met dikke 21-inch ‘Baracuda’-wielen.

Manhart MHTronik Powerbox software

Op zich is de prestatie van Manhart uniek te noemen. Er zijn – een enkele uitzondering daar gelaten – weinig tuners die zich durven te vergrijpen aan een Tesla. Eigenlijk kun je stellen dat Manhart naast het kleine onbekende Ingenext de enigen zijn die een elektrische auto onder handen kunnen nemen. De TM3 720 laat zien waar Manhart toe in staat is. Hiervoor vertrouwen de Duitsers op de MANHART MHTronik Powerbox software waardoor je als bestuurder met dezelfde rijstijl een lager stroomverbruik realiseert ten opzichte van de standaard 82 kWh lithium-ion accu.

Manhart Tesla pimp Tesla-MANHART-TM3-720-3

Nog sneller van 0 naar 100 km/u

Opvallend genoeg laat Manhart weinig specifieke details weten, maar we weten inmiddels op basis van de vorige projecten van de tuner dat de beweringen vaak kloppen. Dat de acceleratiewaarden van de TM3 720 verbeterd zijn lijkt dan ook vanzelfsprekend. Nu is deze fabrieksmatig ingesteld op 3,3 seconden en we vermoeden dat dit nu met 0,1 tot 0,2 seconden zal zijn verbeterd. Kortom, wil je net iets meer uit je Tesla halen, ga dan even richting Duitsland.