Cars & Bikes

Elektrische auto van Sondors voor slechts 9.000 euro komt dit jaar

8000 euro elektrische auto gewoonvoorhem 3

Een jaar geleden hebben we een bericht gedeeld over een fiets van een autofabrikant met de titel: ‘Altijd al een Bugatti willen rijden? Grijp dan nu je kans!‘ Een beetje flauw natuurlijk, dus om het goed te maken draaien we het nu om. Sondors – de grootste elektrische fietsenfabrikant van de Verenigde Staten – brengt dit jaar een 9.000 euro dure elektrische auto op de markt.

9.000 euro elektrische auto

Deze 9.000 euro elektrische auto heeft 170 pk en gaat van 0 naar 100 in 5.8 seconden. Er komen drie versies: met een rijafstand van 120 kilometer, 240 kilometer en 320 kilometer. De pre-sale is al begonnen en inschrijven kan voor 100 dollar (90 euro). Ga je later liever toch voor die Audi e-tron, dan krijg je de 100 dollar netjes terug. Halverwege 2019 levert Sondor de eerste bestellingen.

Productie en verkoop

De auto kan je alleen online kopen. Daarna wordt die pas gemaakt en vervolgens geleverd aan de klant. Door alle tussenpartijen weg te laten kan Sondor de prijs laag houden. Storm Sondors is de eigenaar van zowel Sondors Electric Bikes als Sondors Electric Car Company. Zijn doel is om elektrisch rijden betaalbaar te maken voor iedereen. Hij is dus een beetje als Elon Musk. Wij verwachten in het jaar 2020 dan ook Sondors Electric rocket company. 

Watch on YouTube

Bron: ZERauto