Nu de sportscholen weer open zijn, zien we weer een aantal oude en nieuwe typetjes in de sportschool rondlopen. Wanneer je nog geen tien minuten in de gym bent, weten we al zeker dat je al deze ‘after-lockdown’ typetjes al bent tegen gekomen.

8 typetjes die we allemaal herkennen in de gym na de lockdown

1. De tientonner

Deze kerel leed heel erg onder de lockdown. De gym was zijn enige uitstapje van de dag, maar nu zelfs deze dicht ging, was het gedaan. De ene na de andere kilo vloog erbij op en je herkent ‘m haast niet meer terug. Grote kans dat jij dit typetje in de gym bent tegen gekomen.

2. De thuissporter

In tegenstelling tot de tientonner heeft de thuissporter wél door getraind tijdens de lockdown. Hij haalde de nodige spullen in huis en ziet er nog steeds topfit uit, en dat laat hij dan ook maar al te graag zien.

3. De filmster

Dit typetje in de gym doet alles voor de likes. In werkelijkheid doet de filmster eigenlijk niet zoveel in de gym, maar hij laat met alle liefde aan al zijn volgers zien hoe goed hij wel niet bezig is. Minimaal drie keer per week filmt hij weer zijn uitstapje naar de sportschool. Wetenschappers noemen dit ook wel de moderne lokroep.

4. De allemansvriend

Na al die maanden ziet hij zijn vrienden eindelijk weer terug in de sportschool. Dit typetje in de gym traint de kaakspieren dan ook het meest tijdens zijn bezoekje aan de gym. Hij heeft namelijk nog heel wat om over bij te praten.

8 typetjes in de gym

5. De nachtsporter

Hij wilt zo graag naar de sportschool, maar telkens zijn alle plekjes al gereserveerd. Daarom besluit dit typetje maar gewoon iedere keer in de nacht naar de gym te gaan. Om vervolgens doodmoe de volgende dag op werk te verschijnen.

6. Het hyperactieve konijn

Dit typetje is zó blij dat de gym haar deuren weer heeft geopend, dat hij hyperactief door de hele sportschool heen rent. Binnen anderhalf uur heeft hij bij wijze van spreken ieder apparaat al twee keer gebruikt.

7. De ongemotiveerde huismus

In tegenstelling tot het hyperactieve konijn is dit typetje met geen mogelijkheid meer naar de gym te krijgen. In de afgelopen maanden is hij beetje bij beetje zijn motivatie kwijtgeraakt. Het is nog maar de vraag of ‘ie ooit nog de sportschool gaat bezoeken.

8. De geblesseerde thuiszitter

Een hyperactief konijn die iets te hard van stapel liep. Het advies: ‘rustig beginnen’ heeft hij compleet genegeerd en dat resulteerde in een nare blessure waardoor hij voorlopig nog wel even thuis zit.