De sportscholen zijn weer open, dus waarschijnlijk vliegen de selfies in de gym je al om de oren. Iedereen wilt natuurlijk laten zien hoe goed ze het wel niet doen. Misschien heb jij zelf ook stiekem al een fotootje in de sportschool gedeeld op social media. Daar hoef jij je niet voor te schamen, want volgens onderzoekers is het namelijk heel normaal dat je aan anderen wilt laten zien dat je zelf goed bezig bent.

Selfie in de gym is vragen om aandacht

Volgens onderzoek van de Universiteit van Gent willen we namelijk niet alleen zelf goed bezig zijn in de sportschool, we willen dit het liefst aan iedereen laten weten. Dit doen we door een selfie in de gym te maken. Hierdoor maak je jezelf aantrekkelijk en hoop je op aandacht (van de vrouwen). Want: jij bent zó goed bezig, daar wilt toch iedereen wel samen mee zijn?

selfie in de gym is vragen om aandacht

Zelfbevestiging dat je een goede potentiële partner bent

De kans dat je een selfie in de gym op social media plaatst, is volgens de onderzoekers nóg hoger als je denkt dat je waarde als potentiële partner laag is. Je doet dit dus om jezelf een goed gevoel te geven én om jezelf in een beter daglicht te plaatsen als hongerige hengst. Zie het als een soort lokroep: bavianen krabben aan elkaars kont, wij mensen delen een selfie in de gym via onze mobiel.

Al die complimentjes kunnen je ook narcistisch maken

Bovendien geven die reacties ons een goed gevoel. Complimentjes zorgen ervoor dat we nóg beter ons best gaan doen in de sportschool. Soms gaan sporters alleen zo ver, dat ze als narcistisch worden gezien. Knoop dus goed in je oren dat zo nu en dan een selfie of foto in de gym zeker op z’n plek is, maar draaf er alsjeblieft niet in door. We weten heus wel dat je goed je best doet, maar dat hoef je niet iedere keer te delen.