Other

7 tekenen dat je relatie wel goed zit

goede relatie

Wanneer je een relatie aangaat, wordt er vaak gezegd welke dingen er allemaal fout kunnen gaan. Vandaag zijn we in een goede bui dus gaan we je vertellen aan welke tekenen je kunt zien dat jouw relatie helemaal prima is. Dit zijn 7 tekenen van een goede relatie.

Tekenen van een goede relatie

Herken jij één of meerdere van onderstaande punten? Dan weet je zeker dat jij goed zit in deze relatie. Wil je jouw relatie verbeteren? Zorg dan dat je meer van deze punten gaat aannemen. Hoe meer punten je relatie heeft, hoe beter je relatie is en hoe meer je kunt bouwen op een kleurrijke toekomst jouw meisje.

1. Duidelijke en soepele communicatie

In een goede relatie is het belangrijk dat je duidelijk bent over wat je wil. Doe je dit niet? Dan blijf je met irritaties of dingen zitten waar de ander niks van weet en dus niks aan kan doen. Het is belangrijk om alles te kunnen zeggen, of het nu slecht, verdrietig of belangrijk nieuws is, wees open en geef het aan. Erger je jezelf aan iets van je vriendin? Raap je ballen op en zeg het haar, dan kan ze er op letten en eventueel aanpassen.

2. Je kunt jezelf zijn

Misschien wel dé ‘key’ tot een goede relatie is dat je jezelf kunt zijn. Het klinkt best cliché, maar het is wel echt waar. Hier geldt ook, wanneer je niet jezelf kunt zijn in je relatie, ben je nooit helemaal gelukkig en ga je dingen en irritaties achterhouden. Doe dit niet, laat je echte gezicht zien. Ze moet jouw willen om wie je bent en niet om wie je je voor doet.

3. Je stelt jezelf open

In een goede relatie is het belangrijk dat de ander alles van je weet. Iedereen heeft wel dingen waar hij of zij niet graag over praat. In een relatie is het wel echt heel belangrijk dat je juist deze dingen ook vertelt tegen je partner. Je vriendin gaat je meer waarderen wanneer ze ziet dat je jezelf helemaal blootgeeft aan haar. Ze zal toch met deze dingen moeten leven als ze echt een langdurige relatie met je wil aan gaan. Misschien kunnen jullie het zelfs ombouwen tot iets moois waar jullie je samen aan kunnen hechten, mooie woorden, maar o zo belangrijk.

4. Veel samen lachen

Kun jij veel met je vriendin lachen? Dan heb je een goede te pakken. Dezelfde humor delen is erg belangrijk in een goede relatie. Je moet goede en diepzinnige gesprekken met je partner kunnen voeren, maar je moet net zo makkelijk kunnen lachen om van alles en nog wat met haar.

5. Je kunt blind op elkaar vertrouwen

Wanneer je op elkaar kunt vertrouwen, zorgt dit voor een veel fijner gevoel in een goede relatie. Natuurlijk kun je af en toe je twijfels of bedenkingen hebben bij de ander. Dit kan bijvoorbeeld komen door eerdere relaties. Maar over het algemeen moet je er wel van kunnen uit gaan dat je de ander kunt vertrouwen, wat hij of zij ook gaat doen.

6. Dezelfde dingen belangrijk vinden

Een goede relatie kan ook bestaan uit dat de 2 tortelduifjes dezelfde dingen belangrijk vinden. Denk bijvoorbeeld aan gezondheid, vinden jij en je vriendin dat wel even belangrijk? Vaak is het ook belangrijk om te weten wat de ander belangrijk vindt. Gaat werk of hobby’s voor? Hoe denken we over geld? Dit zijn allemaal dingen waarbij je op één lijn moet zitten in een goede relatie.

7. Je kunt makkelijk toegeven dat je fout zit

Discussies komen altijd voor, ook in goede relaties. Het is wel belangrijk dat je die conflicten ook goed kunt uitpraten. Je mag laten weten hoe je erover denkt, maar je moet ook kunnen toegeven dat de ander misschien gelijk is. Zet je trots opzij en laat zien dat je geen gezeik wil. Vaak hebben de vrouwen wel gelijk, maar vinden wij mannen het moeilijk om het toe te geven.