Veel mensen zijn geïnteresseerd in het vinden van de beste voeding. Of het nou is om af te vallen, spieren op te bouwen of om simpelweg gezonder te leven. Dit kan een moeilijke klus zijn, want je ziet tegenwoordig door alle groenten het bos niet meer. Gelukkig komt Rich Froning Jr. – ook wel bekend als de ‘World’s Fittest Man’ – met het verlossende woord.

7 superfoods

Rich Froning beweert dat er 7 superfoods zijn die je het beste kunt eten om fit te worden. Door zijn status van ‘World’s Fittest Man’ geloven wij hem maar al te graag. ”Hoe komt hij aan deze eervolle status?” Horen we je denken. Nou: meneer Froning heeft maar liefst vier keer de crossfit wereldtitel veroverd. Als we iemand op zijn woord moeten geloven als het om gezondheid gaat is hij het wel. Nou, kom maar door met al die superfoods!

Rich Froning 7 superfoods Gewoonvoorhem

Steak

Steak een stokje voor een ongezond lichaam met deze mannelijke superfood. Voor de echte carnivoren onder ons is dit hét perfecte eten. Vooral als je ook nog eens heel gezond wilt zijn. Het is allang bekend dat er veel eiwitten in vlees zitten en daarbij smaakt het ook nog eens heerlijk.

Eieren

Kies eieren voor je geld als je boodschappen doet voor een zo’n gezond mogelijk lijf. Dat is wat Froling ons maar al te graag op het hart drukt. Eieren zitten namelijk bomvol met – je raad het al- eiwitten. Toch zijn eiwitten niet de enige gezonde stoffen in eieren. Dit komt doordat een ei in principe bedoeld is om een heel levend wezen te produceren. Daar heb je natuurlijk redelijk wat materiaal voor nodig. Zo zitten eieren ook bomvol vitamines en mineralen, en als extra bonus zitten er geen suikers of dikmakende koolhydraten in. Met deze superfood is gezond worden een eitje!

7 superfoods fitness gewoonvoorhem eggs

Groenten

Je ziet door alle groenten het bos niet meer. We hadden deze woordgrap eerder al gemaakt, maar de stelling is waar genoeg om hem maar even te herhalen. Je hebt broccoli, spinazie, boerenkool en ga zo maar door. Allemaal zitten ze boordevol met mineralen, vitamines en andere goede stoffen. Ondanks dat er zo veel voedingsstoffen in zitten krijg je met groenten nauwelijks calorieën binnen. Door groenten te eten sla je dus twee vliegen in een klap.

Zoete aardappel

Ben jij een echte couch potato? Misschien dat het dan een goed idee is om wat meer aardappelen te eten. Door daar meer van te eten kom je sneller met je reet van de bank af. Dit komt doordat je van aardappelen reteveel energie krijgt. Froning eet er heel veel van en hij wint er wedstrijd na wedstrijd mee bij crossfit. Wij gaan komende keer een extra grote zak aardappelen kopen, dat staat vast.

7 superfoods gewoonvoorhem sweet potato

Vis

Gelukkig zwemmen er genoeg vissen in de zee om onze honger naar gezond eten te stillen. Het lijstje met gezonde voedingsstoffen in vis houdt maar niet op. Er zitten veel vetten en eiwitten in, terwijl er geen suikers of koolhydraten in zitten. Van de vetten die erin zitten zijn het veelal omega-3 vetzuren. Omega-3 is goed voor je brein en het herstel van de spieren. Met meer vis in je dieet zwem je dus meer baantjes dan ooit tevoren.

Workout carbs

Je wilt pompen but it doesn’t work out? Probeer dan eens workout carbs van het bedrijf AdvoCare. We zeiden eerder dat koolhydraten je dik kunnen maken, maar ze kunnen ook verdomd handig zijn. Als je ze vlak voor het fitnessen inneemt heb je tijdens je workout veel meer energie. Meer gains zijn altijd handig toch?

7 superfoods Fitness Gewoonvoorhem

Pindakaas

Helaas pindakaas voor de fitboys die niet van dit smeuïge goedje houden. Je zou het namelijk niet zeggen, maar pindakaas is reuzegezond. Dit komt doordat het gemaakt is van – je raad het al – pinda’s. Die knapperige versnapering is heel gezond: geen suikers die je dik maken, maar wel boordevol vitamines en mineralen. Eiwitten zijn ook goed vertegenwoordigd, pinda’s bestaan namelijk voor 25 procent uit deze voedingsstof. Deze smeerbare versnapering is dus uitermate geschikt om veel pinda’s binnen te krijgen.

Bron: Maxim