Binnenkort kun je er niet meer omheen: 5G komt eraan en inmiddels nemen de Nederlandse providers de eerste voorzichtige stappen richting de nieuwe standaard voor mobiele verbindingen. Zo stopt Vodafone met 3G en treft het voorbereidingen voor het nieuwe 5G netwerk. Als eerste provider in Nederland gaat het ook van start met abonnementen die geschikt zijn voor 5G. Daar heb je uiteraard een smartphone voor nodig die dergelijke snelheden aan kan. Komt mooi uit: Samsung introduceert namelijk de Samsung Galaxy S20.

Het nieuwe vlaggenschip: Samsung Galaxy S20

De nieuwe Samsung S20 zal het nieuwe vlaggenschip worden van de techgigant. Samsung zal het toestel in drie verschillende versies introduceren: Galaxy S20, de Galaxy S20+ en de Galaxy S20 Ultra. De ‘gewone’ S20 is het instapmodel en daarmee ook direct de goedkoopste optie. Dat wil niet zeggen dat het een minderwaardig toestel is als we de specs mogen geloven. Het toestel is voorzien van een 6.2-inch Quad HD+ 120 Hz Dynamic AMOLED Infinity-O Display met ondersteuning voor HDR10+. De Galaxy S20+ heeft een iets groter scherm van 6.7 inch en de S20 Ultra krijgt het grootste scherm: 6.9 inch.

Samsung Galaxy S20

40 megapixel selfiecam

Opvallend genoeg trekt Samsung alles uit de kast voor de veeleisende amateur-fotograaf. De S20 en de S20+ krijgen een 10-megapixel selfiecamera. Mocht dat toch niet voldoende zijn, dan is het enige alternatief de S20 Ultra, deze is voorzien van een 40-megapixel variant. Zoals gebruikelijk in deze prijsklasse treffen we meerdere camera’s aan op de achterzijde. De s20+ en de Ultra zijn het beste bedeeld met maar liefst vier camera’s terwijl de S20 het met een camera minder moet doen.

Meer is beter: opnames van 108 megapixels

De cameralenzen van de S20 Ultra zijn opvallend: met de standaardlens maak je namelijk foto’s met een maximale resolutie van 108 megapixels! De S20 en S20+ moeten het met heel wat minder doen: 64 megapixels. Leuk detail voor het geval je de aanschaf van de S20 Ulta overweegt is de Space Zoom functie. Hiermee kun je tot honderd maal inzoomen waardoor dus alle details perfect vastgelegd kunnen worden. De twee andere modellen hebben een zeer beschaafde, maar niet minder indrukwekkende zoom functie waarmee je tot 30 keer kunt inzoomen.

Samsung Galaxy S20

Deze accu’s kunnen het aan

Hoe beter de smartphone, des te meer power je zult gebruiken. Een flinke batterij is dus geen overdreven luxe. Samsung weet dat en heeft de smartphone voorzien van een flinke accu. In het geval van de Samsung S20 is dat 4.000 mAh. De Samsung S20+ heeft een accu met een capaciteit van 4.500 mAh en de Ultra gaat daar met 5.000 mAh nog fijn boven zitten. Hoe de accu’s zich in de praktijk zullen bewijzen is nog niet bekend, net zo min als de stand-by tijd.

Ook nieuw: Samsung Galazy Z Flip

De introductie van de Samsung S-20 serie werd door de fabrikant ook aangegrepen om een heel ander toestel te tonen. Naast de S20-serie presenteerde men ook de Samsung Galaxy Z Flip. De nieuwe opvouwbare smartphone van Samsung heeft als eerste opvouwbare telefoon een ultra dun glazen scherm. Dat is bijzonder omdat de alternatieve opvouwbare telefoons gebruik maken van een plastic scherm.

De Samsung Galaxy Z Flip klapt in de lengte open, terwijl je het wel op verschillende manieren weer kan inklappen. Leuk handigheidje: klap je de telefoon voor de helft dicht, dan gebruik je het als soort standaard waarbij je gewoon handsfree kunt videobellen.

Samsung Galaxy S20

Samsung Galxy S20 is leverbaar vanaf 13 maart

De Samsung Galaxy Z Flip is al te koop vanaf 21 februari, de liefhebbers van de S20-serie zullen moeten wachten tot 13 maart. Neem in ieder geval wel een goed gevulde portemonee mee, de Galaxy Z Flip zal naar verwachting 1500 euro gaan kosten. De S20-serie is een stuk goedkoper. Het instapmodel zal in de schappen liggen met een prijskaartje van 899 euro. Je hebt dan wel 128 GB interne opslagruimte. De S20+ gaat 1099 euro kosten en voor de S20 Ultra ben je 1349 euro kwijt. Wil je extra veel opslagruimte hebben, dan kom je al snel terecht bij de Ultra uitvoering. De versie met 512 GB kost dan 1549 euro.