Health

Dit zijn de 5 voordelen van sporten in de ochtend

voordelen in de ochtend sporten

De meeste mensen sporten in de middag of in de avond. Maar wist je dat sporten in de ochtend juist heel goed is? Wij geven je vijf voordelen van sporten in de ochtend.

5 voordelen van in de ochtend sporten

Sporten in de ochtend heeft veel meer voordelen dan je denkt. Niet alleen bevordert het je lichamelijke gezondheid, maar ook geestelijk ga je erop vooruit. Wij hebben 5 voordelen van sporten in de ochtend op een rij gezet.

1. Meer energie

Als je in de ochtend sport, geeft dat een boost voor de hele dag. Je begint de dag lekker effectief en de kans is dan ook groter dat je deze lijn de hele dag doorzet. Haal het beste uit je dag en ga lekker ‘s ochtends sporten!

2. Concentratie gaat erop vooruit

Door te sporten stimuleer je de bloedsomloop, hierdoor leidt je lichaam meer zuurstof naar je hersenen. Met deze zuurstof functioneren je hersenen beter en kun je dus beter concentreren. Het voordeel van in de ochtend sporten is dus dat je de rest van de dag een betere concentratie hebt.

3. Het is lekker rustig

In de sportschool, buiten en zelfs in je eigen huis is het lekker rustig als je in de ochtend gaat sporten. Waarom? Nou, omdat iedereen lang blijft uitslapen, maar jij hebt je beste beentje voor gezet en bent al goed bezig.

4. Je creëert meer eetlust

Tijdens het sporten verbrand je de nodige calorieën, maar die moeten er natuurlijk ook wel weer bij. Na het sporten heb je vaak een stuk meer eetlust. Hierdoor kan en mag je een stuk meer eten dan normaal, lekker!

5. Meer vrije tijd

Als je in de ochtend gaat sporten, heb je de rest van de dag meer tijd om andere dingen te doen. Zo creëer je meer vrije tijd. Je loopt niet continu met de gedachte dat je nog moet sporten in je hoofd en je kan jezelf op andere dingen richten!