Health

Geen zin om te sporten? 5 tips voor meer motivatie

motivatie sporten

We hebben het al vaker gezegd, zonder motivatie kom je nergens. Ook op de dagen zonder motivatie moet je goed vooruit te branden zijn. Daarom geven we je hier 5 tips voor meer motivatie voor het sporten.

5 tips om meer motivatie te krijgen voor het sporten

Je kent het wel, die weken dat je écht geen zin hebt om te gaan sporten. Ook dan is het net zo belangrijk dat je het uiterste uit jezelf haalt. Sporten is namelijk niet alleen belangrijk voor een goede fysieke gezondheid,  sporten heeft ook een positieve werking op je hersenen. Hoe motiveer ik mezelf om te gaan sporten? Wij helpen je. Hieronder vind je 5 tips voor meer motivatie voor het sporten.

1. Zorg voor voldoende afwisseling en maak een plan

Elke keer maar weer dezelfde routine wordt uiteindelijk erg saai. Hierdoor kan het zijn dat je minder motivatie hebt om te gaan sporten. Probeer dat te voorkomen door voldoende afwisseling te hebben in je trainingsroutine. Doe niet altijd dezelfde oefeningen, maar wissel sommige apparaten soms even af. Daarnaast is het maken van een concreet plan cruciaal. Zo weet je wat je moet doen en waarvoor je het doet. Zonder doelstellingen is jezelf motiveren om te gaan sporten een stuk moeilijker.

2. Kies de juiste muziek uit

Muziek kan je echt helpen om meer motivatie voor het sporten te krijgen. Ook hier moet je zorgen voor regelmaat. Elke keer dezelfde muziek wordt saai op een gegeven moment. Er zijn genoeg playlists op Spotify met nummers die je een motivatieboost geven. Niet alleen helpt een goede playlist tijdens het sporten, het kan ook in de voorbereiding helpen. Televisie uit, muziek hard aan en omkleden maar. Ready voor een goede workout. Geen idee welke afspeellijst je moet kiezen? Dit is de beste muziek voor een workout.

3. Creëer routine

Maak het jezelf makkelijk door wat vastigheid in te bouwen. Spreek met jezelf bijvoorbeeld af: elke maandag en woensdag ga ik sporten. Wanneer je dit lang vasthoudt, creëer je een gewoonte waardoor je vanzelf meer motivatie krijgt voor het sporten. Routine is erg belangrijk voor een goede motivatie.

4. Trommel een sportmaatje op

Samen sporten maakt het meestal veel leuker. Om meer motivatie voor het sporten te krijgen, zou je één of meerdere sportmaatjes kunnen vragen om mee te gaan. Jullie kunnen elkaar motiveren en het is bovendien veel gezelliger.

5. Trek de juiste kleding aan

Geloof het of niet, maar kleding kan een enorm verschil maken. Merk je dat je geen zin hebt om te gaan sporten? Zorg dan dat je zo snel mogelijk je sportkleding aantrekt. Dit zorgt voor een andere mindset. Wat nog beter is, is je lievelingssportoutfit aantrekken. Dit zit toch altijd nét iets beter, waardoor je meer motivatie krijgt voor het sporten.