Sports

5 tips voor hardlopen in de kou

hardlopen in de kou

Beginnen met hardlopen kan soms best moeilijk zijn, al helemaal in de kou. Wil je deze winter nou toch gaan hardlopen? Dan zit je hier goed. Wij geven je namelijk 5 tips om het hardlopen in de kou makkelijker te maken.

Tips voor hardlopen in de kou

Zoek je motivatie voor het hardlopen in de kou? Wij helpen je. Lees dit artikel en we garanderen je dat je aan het eind vol met motivatie zit. Hieronder vind je 5 tips voor het hardlopen in de kou.

1. Kleed je warm aan

Natuurlijk is het sporten in korte, luchtige sportkleding het fijnst. Maar voor hardlopen in de kou is het verstandiger om je wat warmer aan te kleden. Wat goed werkt is laagjes. Trek bijvoorbeeld eerst een sportshirt aan en doe daarna een trui aan. Voor de echte koukleumen adviseren we de aankoop van een thermoshirt. Hiermee houdt je langer je lichaamswarmte vast.

2. Langere warming-up

De naam zegt het al, een warming-up zorgt ervoor dat je warm wordt. Wanneer je wil gaan hardlopen in de kou is het dus beter om een langere warming-up te doen. Het duurt wat langer voordat je warm bent, dus neem hier dan ook extra de tijd voor. Met een goede warming-up voorkom je blessures en houd je het langer vol.

3. Houd het weerbericht in de gaten

Staat er morgen een hardloopsessie op de planning? Dan is het verstandig om het weerbericht voor die dag in de gaten te houden. Hardlopen in de kou is al vaak minder prettig, als het dan ook nog gaat regenen ben je helemaal niet blij. Met een slecht weerbericht raden we je aan om het rondje hardlopen te verzetten naar een andere dag. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je onderkoeld of ziek wordt. Ga je wel, wees dan in ieder geval waakzaam voor gladde wegen.

4. Handschoenen en muts

Een aanvulling op het warm aankleden is het gebruik van handschoenen en muts tijdens het hardlopen in de kou. Aangezien je je armen veel beweegt, is het verstandig om je handen te bedekken, deze worden namelijk het snelst koud. Met warmere handen loop je prettiger. De temperatuur van je hoofd bepaalt voor een groot gedeelte of je het koud of warm hebt. Zorg er dus voor dat je hoofd warm blijft door een muts te gebruiken.

5. Ren samen

Met z’n tweeën heb je altijd meer zin en motivatie om te gaan hardlopen. Hardlopen in de kou is dan ook leuker met één of meerdere partners. Zoek een maatje uit en maak het hardlopen op koude dagen gemakkelijker!