Het vervelende aan relaties is dat ze soms ook weer uit gaan. Als het van beide kanten komt is dat vaak helemaal niet zo erg. Maar als je er echt mee zit, is het niet fijn. Soms is het (ook voor mannen) best moeilijk om over je ex heen te komen. Daarom geven we je hier 5 tips om haar zo snel mogelijk te vergeten en door te gaan met je eigen leven.

Sneller over je ex heen komen

Hoe kom ik over mijn ex heen? Is een vraag die best vaak gesteld wordt. Heb jij moeite met over je ex heen komen of wil je weten hoe je haar zo snel mogelijk kan vergeten? Dan ben je hier op de goede plek. Hieronder geven we je 5 tips om over je ex heen te komen.

1. Geef jezelf tijd

Een break-up is niet niks. Het kan soms zwaar op je dak vallen en je kan er een tijdje de draad van kwijt zijn. Dat is helemaal niet erg! Het is menselijk dat je even nodig hebt om over je ex heen te komen. Ga niet te snel verder met andere meisjes, geef het eerst een plek. Uit onderzoek van de ‘American Psychological Association‘ is gebleken dat hoe langer je het de tijd geeft, hoe beter je jouw emoties onder controle kunt houden.

2. Wees realistisch en praat erover

Een goede manier om sneller over je ex heen te komen is door erover te praten. Dit kun je heel gemakkelijk doen met de mensen die dicht bij je staan. Kijk met een realistische blik terug op je relatie. Denk er eens over na wat er goed ging en wat er beter kon en deel deze ervaringen met de mensen om je heen. Dit zorgt ervoor dat je er niet alleen mee blijft zitten en dat je je ei even kwijt kan. Hierdoor kun je jezelf een stuk opgeluchter voelen en sneller je zinnen verzetten.

3. Verbeter jezelf

Wat kon er beter? Dat is de belangrijke vraag die je moet stellen aan jezelf na de break-up. Leer van je relatie, ga aan de slag met de dingen die jij beter kon doen en ontwikkel jezelf in een beter persoon. Zo weet jij in ieder geval zeker dat je volgende partner een betere versie van jou te zien krijgt.

over je ex heen komen

4. verbreek al het contact

Heel belangrijk voor als je over je ex wil komen is het verbreken van al het contact met haar. Wanneer je haar steeds langs ziet komen op sociale media, moet je steeds weer aan haar denken. Dit kan ervoor zorgen dat je langer de tijd nodig hebt om over je ex heen te komen. Verbreek dus zo snel mogelijk het contact na een break-up. Wanneer je over haar heen bent en er klaar voor bent om haar weer te zien, dan kan je het contact weer licht oppakken.

5. Ga veel dingen doen met vrienden

Je vrienden zijn erg belangrijk na een break-up. Ze kunnen je steunen en tips geven. Ook kan je je gedachte even op wat andere leuke dingen zetten wanneer je met je vrienden bent. Ga dus lekker veel dingen met je vrienden doen en haal de ‘verloren’ tijd in.

over je ex heen komen

Onthoud, snel over je ex heen komen is niet makkelijk. Sommigen hebben er langer voor nodig en dat is helemaal niet erg. Hopelijk kunnen deze tips je helpen om sneller over je ex heen te komen.