Overnachten in een kasteel is voor de meesten een niet te verwezenlijken doom. Hoe mooi het ook lijkt, in veel gevallen zul je eerder kiezen voor een verblijf in een hotel tijdens je vakantie dan twee weken overnachten in een kasteel. Het kost in de meeste gevallen ook een behoorlijk bedrag. Behalve als je naar Spanje op vakantie gaat. Daar heb je namelijk voor amper 22 euro per nacht een compleet kasteel, volledig tot je beschikking. Het enige wat je moet doen is 15 vrienden vinden om de kosten te delen en er een onvergetelijke vakantie van te maken.

Met 15 vrienden overnachten in dit kasteel

Dat je met 15 vrienden hier moet overnachten is nog geeneens zo gek, het kasteel beschikt namelijk over 8 slaapkamers. Zonde om die leeg te laten taan tijdens je vakantie, bovendien is het veel gezelliger. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Wat dat laatste betreft is er geen reden tot zorg: het kasteel is ruim voorzien van tal van zaken waaronder verschillende mogelijkheden om je even helemaal te ontspannen.

kasteel

Vakantie in Catalonië

Als we de listing op Airbnb mogen geloven, dan is het kasteel perfect gesitueerd middenin een weelderig landschap waar je even alle zorgen vergeet. Bergen, rivieren en valleien liggen dichtbij, bovendien ligt het in de plaats llaés, in de provincie Geronas in Catalonië. Mocht je echt volledig zijn uitgekeken op het kasteel – daar moet je overigens wel je best voor doen – dan zijn er tal van bijzonderheden in de buurt. Denk maar aan een bezoek aan het klooster van Santa Maria de Ripoll of het plaatsje Bruguera. Wil je echt slim zijn, neem dan je elektrische fiets mee en ga op eigen gelegenheid de omgeving verkennen; het is het perfecte recept voor een vakantie zonder weerga.

Een hele vakantie lang kasteelheer zijn

Het kasteel is gedurende het gehele jaar te huur en is in alle opzichten authentiek te noemen. Het is gebouwd in de 10e eeuw en heeft ondanks alle aanpassingen nog altijd die unieke uitstraling die je mag verwachten van een dergelijk kasteel. Stenen muren en plafonds met zichtbare balken zijn overal in het kasteel te vinden. Kroonluchters en houten meubels dragen bij aan de sfeer. Alles geeft je het gevoel even helemaal terug te zijn in de middeleeuwen.

5e39acc1ab49fd0d894a7a34 5e39acedab49fd0d8c1a2567 4758dffe-90c9-4449-b7a2-2661490231d3

Naast de 8 slaapkamers beschikt het kasteel ook over een veranda met een fabelachtig uitzicht over de omgeving. Daarmee is het niet alleen de ideale locatie voor een unieke vakantie, het is ook het perfecte decor voor een huwelijksreis.

5e39ac7eab49fd2c2d1dc577 5e39aca7ab49fd0f112300f2 fcb08d8f-69f3-42e4-ae0d-841aef44a381

Slechts 22 euro per nacht per persoon

De kosten voor een overnachting komen uit op 23,75 dollar per nacht (op basis van een volledige bezetting), amper 22 euro tegen de huidige dollarkoers. Snel boeken kan dus nog wat schelen. Wil je het echt goed aanpakken, boek dan voor een hele week en je krijgt 25% korting. Is ook dat te kort, of heb je altijd al op een kasteel willen wonen, boek dan voor een hele maand. Dan steek je mooi 50% korting in je zak. In dat geval betaal je, inclusief de Airbnb service fee, 16.14 euro per persoon per nacht. Dat is dus bijna voor niks.