Het wordt weer lekker weer, maar dat betekent ok dat de nachten soms heel oncomfortabel kunnen zijn. Vooral op de zolder is het vaak niet uit te houden. Met deze 5 tips ga jij beter slapen in de hitte.

5 tips waardoor je beter gaat slapen in de hitte

Heerlijk natuurlijk dat lekkere weer. Na wekenlang regen laat de zon zich eindelijk zien. De temperatuur op de slaapkamer loopt daardoor ook flink op. Om toch de volgende dag fit te zijn, kun je wel een steuntje in de rug gebruiken. Met deze 5 tips weten we zeker dat jij beter gaat slapen in de hitte. Een goede nachtrust is hierbij gegarandeerd.

1. Blijf koel

Een simpele tip om beter te slapen in de hitte is om koel te blijven. Dit kun je doen met een open raam, nat washandje of koude kruik in je nek of met een ventilator, al brengt dat apparaat wel wat gevaren met zich mee.

2. Spring onder een lauwwarme douche

Tijdens de tropische temperaturen heb je al snel de neiging om onder een koude douche te springen. Je denkt namelijk dat je lichaam hierdoor afkoelt. Op de korte termijn is dat ook zo. Maar na een bepaalde tijd gaat je lichaam meer warmte produceren om je temperatuur weer op orde te krijgen. Tijdens het slapen kun je het dan dus extra warm krijgen. Neem in plaats van een koude douche een lauwwarme douche. Hierdoor ga je zeker beter slapen in de hitte.

beter slapen in de hitte

3. Ga niet sporten in de avond

In de avond is het buiten vaak wat koeler. Logischerwijs ga je dan eerde in de avond sporten dan in de gloeiende middagzon. Toch is dat niet handig als je daarna lekker wilt gaan slapen. Tijdens het sporten wordt je lichaam namelijk heel warm. Sommige mensen hebben moeite om die warmte snel kwijt te raken en hebben het bloedheet in bed. Verplaats je training naar de ochtend en je slaapt veel beter in de hitte.

4. Een laken is beter dan niks

We zijn al snel geneigd om onze deken van het bed te gooien bij het warme weer. Toch raden we aan om onder iets van een laken te gaan slapen. Tijdens je slaap koelt je lichaam namelijk drastisch af, zonder goede warmhouder wordt je in de nacht om de haverklap wakker. Met een laken blijf je lekker koel, maar toch verwarmd tijdens het slapen. Je voeten moeten wel onder de laken uit komen. Hier kun je de warmte mee afvoeren.

beter slapen in de hitte

5. Gooi je beddengoed in de vriezer

Je gelooft het niet, maar dit werkt echt. We willen er wel meteen bij vermelden dat dit wat voorbereiding vergt, je kunt dus niet met je bezwete hoofd midden in de nacht je lakens bevriezen. Gooi een nachtje of dag van tevoren je kussensloop in de vriezer en je zult merken dat je de nacht erna veel beter kunt slapen in de hitte. Zo’n ijskoude kussen is de redder in nood.