Het is niet voor iedereen weggelegd om dagelijks naar de sportschool te gaan, voedingsschema’s te volgen of om je levensstijl drastisch te veranderen. Toch zijn er simpele dingen om gezonder te leven waar je vandaag mee kunt starten. Deze willen we graag aan jullie laten weten.

5 tips om gezonder te leven waar je vandaag mee kunt beginnen

Het zit ‘m vaak in de kleine dingen. Deze kleine dingen kunnen al een groot verschil maken. hieronder lees je 5 dingen waar je vandaag mee kunt starten om gezonder te leven. Het zijn makkelijke dingen, die jou toch kunnen helpen om gezonder door het leven te gaan. Probeer het eens, misschien dat het je wel bevalt, zo let je toch wat meer op jezelf en je gezondheid.

1. Drink meer water

We hebben het al vaker gezegd, water drinken is nooit verkeerd. Je kan bijna nooit te veel water drinken. Water is altijd een goede keuze, hierdoor zet je vaker de suikers opzij en zal je zien dat je huid beter wordt, dat je op gewicht blijft of misschien zelfs gaat afvallen en dat je jezelf gewoon gezonder en beter voelt. Een tip van ons is ook om water te kopen in de winkel, zet dit in de koelkast als je van wat kouder water houdt en je proeft het verschil.

tips gezonder leven

2. Neem een pauze en zorg voor de juiste lichaamsbeweging

Tijdens een werkdag is het van uiterst belang dat je genoeg pauzes neemt. Tijdens deze pauzes is het belangrijk dat je voldoende lichaamsbeweging hebt. Loop een blokje om of speel een potje tafeltennis met je collega’s op het schoolplein om de hoek. Een kleine moeite om toch wat gezonder te leven.

tips gezonder leven

3. Zorg voor minimaal 1 uur zonder scherm

Denk aan je ogen! Een tip om gemakkelijk iets gezonder te leven is ervoor zorgen dat je minimaal 1 uur zonder scherm zit tijdens je werkdag. De hele dag naar een scherm staren is niet goed voor je gezondheid en je kunt er vermoeid van raken. Gooi ‘m tussendoor dus even aan de kant en maak een praatje met je collega’s of focus je even op iets anders dan het scherm.

tips gezonder leven

4. Ga op tijd naar bed en sta bijtijds op

Routine is belangrijke en makkelijke stap naar een gezonder leven. Genoeg slaap hoort daarbij. Op tijd op staan is in het begin misschien lastig, maar je raakt eraan gewend en het wordt steeds fijner. Je voelt je frisser en hebt meer energie. Bovendien kun je veel meer doen op een dag, aan het eind van de dag ben je dan als het goed is moe, en ga je weer op tijd naar bed. Dit is de routine die het best is voor je lichaam.

tips gezonder leven

5. Zorg voor afwisseling in je maaltijden

Elke dag hetzelfde eten kan, maar is niet ideaal om gezond te leven. Daarom kun je makkelijker gezonder leven door te variƫren in de maaltijden. Het hoeft niet moeilijk, maar een kleine variatie maakt al een verschil. Eet altijd groente bij de avondmaaltijd en probeer eens iets nieuws. Nieuwe voedingsmiddelen zijn altijd goed om te proberen en wie weet vindt je het wel lekker. Door genoeg afwisseling zorg je ervoor dat je de benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt en merk je dat je jezelf een stuk beter voelt.

Tips gezonder leven