Zoals elk jaar bereiden de Formule 1 teams zich voor op een nieuw en naar verwachting spectaculair seizoen. Zo houden ze na de presentatie van de nieuwe wagens ook verschillende testdagen en wordt er promotiemateriaal opgenomen. Dat doet ook Red Bull en zodoende is er behoorlijk veel spectaculair materiaal voor handen voor de echte Red Bull fans. In een indrukwekkende compilatie tonen de heren van het Oostenrijkse topteam welke stunts ze in het verleden uithaalden.

De stunts van Red Bull en Max Verstappen

De coureurs en technici van Red Bull weten ondertussen als geen ander waar de wagen(s) toe in staat zijn. Ze draaien hun hand dan ook niet om voor de meest bizarre stunts. Even het rubber van de banden testen op het dak van een van de meest bijzondere hotels in Dubai? Check! In de Formule 1 wagen het opnemen in de sneeuw tegen een voormalig wereldkampioen op de skies? Check! Een meer dan waanzinnige roadtrip maken  door Amerika in de RB14? Done that!

De berg op in Oostenrijk

Natuurlijk is het leuk om de jongens van Red Bull bezig te zien om het uiterste uit hun wagen te halen. Het gaat echter niet altijd om spectaculaire stunts. Soms is ook voor Max Verstappen leuk om zijn fans te verblijden met onverwachte acties. Dat deed de Red Bull coureur bijvoorbeeld nog in 2019 door in een hele oude RB7, de wagen uit 2011, in de Oostenrijkse plaats Graz vanaf de Karmeliterplatz de historische Schlossberg op te rijden. De beelden spreken voor zich.

Going up in Graz! Max takes the RB7 up the Schlossberg

When you've got a date and can't be late! ⏰

Geplaatst door Red Bull Racing op Woensdag 26 juni 2019

Het nieuwe seizoen

Nu het nieuwe seizoen voor de deur staat zal er weinig tijd over zijn voor de Nederland om zich toe te leggen op het stuntwerk. Het nieuwe Formule 1 seizoen zal vanaf 15 maart beginnen met zoals de traditie het voorschrijft, het verrijden van de eerste GP van het seizoen in Australië. Wat de eigen prestaties betreft is de Nederlander hoopvol. De testdagen in Barcelona zijn goed verlopen en de Red Bull coureur heeft er duidelijk zin in. Of de resultaten van de testdagen zullen bijdragen aan een nieuw succes laat hij wijselijk in het midden. “We moeten nu gewoon hopen dat we competitief zijn in Melbourne. We moeten het daar laten zien.”