Ben jij smoorverliefd op je vriendin, dan denk je vaak niet na over het feit dat de relatie ook uit kan gaan. Logisch, en vaak heb je ook niets om je zorgen over te maken. Toch is het goed om je bewust te zijn van de redenen waarom een vrouw een relatie beëindigt. Zo voorkom je dat jullie uit elkaar gaan.

Dit zijn de redenen waarom een vrouw een relatie beëindigt

Of je nu een maand, jaar of meerdere jaren een relatie hebt, het kan altijd voorkomen dat je vriendin besluit de relatie te verbreken. Maar wat zijn de redenen waarom een vrouw een relatie beëindigt? Wij vertellen ze je.

1. Je doet niet meer genoeg je best

Zeker als jullie al langer samen zijn, kan het zijn dat je haar voor lief neemt. Je kleedt je bijvoorbeeld niet meer mooi aan en koopt niet impulsief een bosje bloemen. Zit het tussen jullie goed, dan kan je er namelijk vanuit gaan dat ze je tóch wel leuk vindt. Probeer dus op kleine én grote manieren te laten blijken dat je haar nog steeds fantastisch vindt.

2. Jullie gezamenlijke ontwikkeling komt tot stilstand

Onderdeel zijn van elkaars mijlpalen is erg belangrijk in een relatie. Allebei bezig zijn met afstuderen of juist allebei net promotie gekregen, zorgt voor verbinding. Eén van de redenen waarom een vrouw een relatie beëindigt kan liggen aan het feit dat jullie ontwikkeling stil is komen te staan. Jullie betrekken elkaar bijvoorbeeld niet meer bij dingen die jullie meemaken of zijn met hele andere dingen bezig.

3. Jullie zijn uit elkaar gegroeid

Voelt het soms alsof je met een huisgenoot samenleeft in plaats van met je vriendin? Of zie je niet meer het onderscheid tussen je vriendin en andere vrouwen? Dan kan het zomaar zijn dat jullie uit elkaar zijn gegroeid. Probeer met elkaar te praten en elkaar te vertrouwen. Check bijvoorbeeld wat een vrouw wil in een relatie. Emotionele afstand kan namelijk één van de redenen zijn waarom een vrouw een relatie beëindigt.

redenen waarom een vrouw een relatie beëindigt

4. Ze is niet meer verliefd (al houdt ze nog wel van je)

Tja, dit is een pijnlijke maar onomkeerbare situatie. Ze geeft nog veel om je, maar ze mist de vlinders en de passie van het begin. In lange relaties hoeft het echt niet zo te zijn dat jullie elkaar honderden appjes sturen per dag en elke dag samen zijn. Een vorm van verliefdheid, waarbij ze graag bij je is en veel aan je denkt, is echter wel een belangrijke basis.

5. Ze is verliefd geworden op iemand anders

Ook deze reden doet pijn. Gevoelens voor een ander is één van de redenen waarom een vrouw een relatie beëindigt. In dit geval heeft ze iemand anders ontdekt waar ze wel nog die vlinders, passie en verliefde gevoelens bij ervaart. Ben je hier bang voor? Check dan de 7 tekenen dat je relatie wel goed zit om te checken of alles oké is tussen jullie.