Word jij helemaal lek geprikt? Dan is de kans groot dat je jezelf vast wel herkent in één of meerdere van onderstaande redenen waarom iemand veel muggen aantrekt. Doe hier wat aan en wie weet houden die muggen je voortaan iets meer met rust.

Waarom word ik geprikt door muggen?

Er is niets vervelender dan ’s nachts niet te kunnen slapen door één of andere vervelende mug. Ook overdag prikken je ze volledig lek. Hoe kan dat nou? Dat komt waarschijnlijk door één of meerdere redenen. Door deze dingen trek jij namelijk veel muggen aan.

1. Je hebt een ‘lekkere’ bloedgroep

Wanneer een mug je prikt, haalt het beestje een beetje bloed uit je lichaam. Door dit bloed kan de mug er weer even mee vooruit. Maar een mug vindt niet iedere bloedgroep even lekker. Type O-bloed valt twee keer zo goed in de smaak als type A-bloed bij muggen. Type B-bloed zit daar een beetje tussenin. Heb jij dus type O-bloed door je aderen stromen? Dan is de kans een stuk groter dat je in de zomer veel meer muggen aantrekt.

2. Je bent vaak bezweet

Het klinkt misschien niet helemaal fris, maar muggen zijn dol op zweet. Daarom is de kans veel groter dat je een mug aantrekt na of tijdens een training of work-out. Ook je lichaamswarmte trekt een mug aan, vooral wanneer het ’s avonds afkoelt. Hoe warmer je het hebt, des te makkelijker een mug je weet te vinden.

redenen dat je meer muggen aantrekt

3. Je drinkt te veel bier

Onderzoekers kwamen erachter dat muggen eerder mensen prikken die een biertje heeft gedronken dan iemand die nuchter is. Waarschijnlijk komt het door een verhoogd ethanolgehalte in je zweet en huidtemperatuur na het drinken van één of meerdere biertjes. Word je er dus helemaal gek van dat je zoveel muggen aantrekt? Neem voortaan een glas koud water in plaats van een verfrissend biertje.

4. Je draagt de verkeerde kleding

Muggen hebben een slecht zicht en herkennen mensen ’s middags vaak aan de kleuren rood, zwart of marineblauw. Door wat meer lichte of camouflagekleding te dragen, zet je de beestjes op het verkeerde been.

5. Je bent groot en ademt veel lucht uit

Als allerlaatste herkennen muggen je door de lucht die je uitademt. Als je groot bent gebouwd, adem je vanzelf meer lucht uit dan een kleiner iemand. Deze lucht trekt de muggen aan tot wel 50 meter afstand. Je kunt hier niet zo veel aan doen, maar dat maakt het niet minder vervelend.