Afvallen, we willen het (bijna) allemaal wel. Er zijn allemaal verschillende manieren voor, een ander eetpatroon, meer sporten of meer eiwitten eten. De meeste mensen die willen afvallen willen vet verbranden, dat is waar ze zich optisch aan storen bij het kijken in de spiegel. Maar hoe doe je dit nou het best? Wij leggen het je uit.

Eiwitten voor het verbranden van vet

Voor het verteren van eiwitten heeft het lichaam 2 keer zoveel energie nodig dan voor koolhydraten of vetten. Daarom verzadigt eiwitten het best. Wanneer je een ‘vol’ gevoel hebt. Eet je minder en val je dus af. Eiwitten nemen de plek van vetten in en zo verbrand je dus vet. Bovendien is het ook nog goed voor spieren en gewrichten. Wat wil je nog meer?

vet verbranden

Optimale stofwisseling

Een goede stofwisseling is noodzakelijk voor het verbranden van vet. Met een paar kleine aanpassingen in je eetpatroon, kun jij je stofwisseling verbeteren. Hierbij een paar tips:

  • Je motor moet goed op gang komen, zorg dus voor een goed ontbijt.
  • Eet tussen de maaltijden wat tussendoortjes, hierdoor blijft je motor lopen.
  • Drink voldoende water.
  • Zorg voor afwisseling bij je maaltijden. Alle soorten voedingsmiddelen moeten aan bod komen.

Drink groene thee

Lekker en gezond! Groene thee bevat geen calorieën. Bovendien bevat het veel antioxidanten, die helpen het afweersysteem. Maar we kwamen hier natuurlijk voor het vet verbranden. De combinatie van cafeïne en catechine zorgt voor het verbranden van vet, laat groene thee ze nou eens allebei hebben! Volgens biomedicus Rick Hursel van de Universiteit Maastricht verbrand je door 3 koppen groene thee zo’n 1,3 kilo vet per maand. Ideaal dus.

vet verbranden

Krachttraining

De ‘ouderwetse’ krachttraining methode werkt echter ook zeker wel goed voor het vetverbrandingsproces. Krachttraining verhoogt namelijk de ruststofwisseling en zorgt ervoor dat je tijdens het afvallen geen spieren verliest maar juist spiermassa opbouwt. Je bent dus geen grassprietje wanneer je al die glazen groene thee op hebt gedronken.

vet verbranden

Minimaliseer je stresslevel

Stress is een van de grootste boosdoeners bij het aankomen van gewicht. Het is een echte dikmaker. Stress activeert namelijk het ‘vecht of vlucht’ signaal. Hierdoor krijg je een verhoogde hartslag, diepere ademhaling, opgejaagd gevoel en het immuunsysteem wordt tijdelijk onderdrukt. Allemaal niet heel fijn dus. Bovendien produceert je lichaam tijdens stress het stofje cortisol. Cortisol zorgt voor een verhoogde bloedsuikerspiegel, dit is de boosdoener. Zorg dus dat je niet te veel stress hebt. Loop af een toe een stukje door de natuur en maak je hoofd leeg. Je zal het gaan merken na een langere periode.

vet verbranden

Wanneer je (een paar van) deze stappen volgt, kan je van ons aannemen dat je het echt wel gaat merken. Je lichaam merkt de verandering dus in het begin zal het even lastig zijn, maar de aanhouder wint en voor je het weet ben jij die vetrollen kwijt!