Other

Dankzij deze handige tips word jij beter in geld sparen

geld sparen

Het nieuwe jaar is begonnen. Eén van je goede voornemens kan zijn dat je dit jaar veel geld aan de kant wil zetten. Daar willen we je graag bij helpen. Wij geven je namelijk 5 tips om gemakkelijker je geld te sparen.

5 handige tips om je geld te sparen

Een volle spaarrekening hebben is niet makkelijk, maar hoe doe je het nou het beste? Dat gaan we je vertellen. Wij geven je vijf tips om geld te sparen, doe er je voordeel mee.

1. Zet geld op een aparte rekening

Een goede tip om geld te sparen is om geld op een aparte rekening te zetten. Zo weet je precies wat je wel en niet uit kan geven in een maand. In één overzicht zie je gelijk wat je tot nu toe gespaard hebt en wat je op de betaalrekening hebt. Door het visueel te maken sta je een stuk vaker stil bij al het geld dat je al gespaard hebt.

2. Doelen, doelen en nog eens doelen

Net als het stellen van doelen bijdraagt aan motivatie om te sporten kun je ook doelen stellen bij het sparen van geld. Wanneer je doelen stelt, weet je waarvoor je het doet en heb je meer motivatie om minder geld uit te geven en meer geld aan de kant te zetten.

3. Vermijd kleine uitgaven

Even een snackje tussendoor of een klein presentje voor je vriendin werken niet bevorderend tijdens het sparen van geld. Op het eerste gezicht zijn het kleine uitgaven, maar wanneer je alles bij elkaar optelt, gaat het toch om een redelijk bedrag wat je ook op je spaarrekening had kunnen zetten.

4. Zeg wat vaker ‘nee’

Het is echt geen schande om wat vaker ‘nee’ te zeggen op leuke uitnodigingen. Wanneer je geld wil sparen kunnen uitjes of etentjes een flinke domper zijn. Je kunt gewoon duidelijk zijn dat je liever je geld spaart. Een echte vriend heeft daar niets anders dan respect voor.

5. Trakteer één maand lang niet

We hebben altijd wel die gierige vriend die het liefst nergens voor betaalt. Die vriend heeft meestal wel de dikste spaarrekening. Wees nou eens één maand die vriend en je zult zien dat het sparen van geld een stuk makkelijker gaat.

Meer lezen over geldzaken? Lees hier hoe jij voor je 65ste miljonair kunt worden.