Pindakaas, love it, or hate it. Het heeft een aantal flinke gezondheidsvoordelen die je vast nog niet kende. Deze lichten we graag aan je uit. Hier vind je 5 gezondheidsvoordelen van pindakaas.

De gezondheidsvoordelen van pindakaas

Pindakaas, het goedje voor op de boterham dat niet bij iedereen even goed in de smaak valt. Tóch zitten er een hoop voordelen aan het smeerbare spul voor op de boterham. De 5 beste gezondheidsvoordelen van pindakaas vind je hier.

1. Eiwitbom

Eén van de gezondheidsvoordelen van pindakaas is dat er heel veel eiwitten in zitten. Zoals we al vaker gezegd hebben zijn eiwitten goed voor de opbouw van de spieren en kun je er zelfs van afvallen. Een stevige boterham met pindakaas voorziet je dus van een goede hoeveelheid eiwitten.

gezondheidsvoordelen pindakaas

2. Vitamines in overvloed

Het klinkt misschien raar, maar een gezondheidsvoordeel van pindakaas is dat het boordevol vitamines zit. Denk aan vitamine E, vitamine B3 en vitamine B6. Ook bevat deze smeuïge boterhambedekker magnesium, koper en foliumzuur. Dat zijn flink wat vitamines, aan de pindakaas dus!

3. Boordevol vezels

Een ander gezondheidsvoordeel van pindakaas is dat het vol met vezels zit. Vezels hebben veel voordelen. Denk bijvoorbeeld aan de bevordering van de spijsvertering. Ook helpt het mee aan het verhogen van de nutriëntopname én het zorgt ervoor dat je eerder het gevoel hebt dat je ‘vol’ zit. Wanneer je eerder vol zit, eet je minder, waardoor je dus ook sneller kunt afvallen. Win-win!

gezondheidsvoordelen pindakaas

4. Cholesterol verlagend

Het verlagen van de cholesterol is één van de gezondheidsvoordelen van pindakaas. Het is algemeen bekend dat je je cholesterol verlaagd door zo min mogelijk verzadigde vetten te eten. Laat het nou zo zijn dat er in pindakaas vooral onverzadigde vetten zitten. Haal die potten pindakaas maar in huis!

5. Goed voor je hart en vaten

Het laatste gezondheidsvoordeel van pindakaas is dat het goed is voor je hart en hartvaten. Uit een onderzoek met maar liefst 70.000 participanten bleek dat 21% minder kans had om snel te overlijden. Uit een andere studie bleek dat pindakaas erg goed is voor je hart en vaten. Als zelfs de wetenschap ervan overtuigd is, dan moet je wel aan de pindakaas gaan.

gezondheidsvoordelen pindakaas