‘Opgeven is geen optie’ je hoort deze uitspraak vast vaker in je leven. De Rotterdamse Danny nam deze uitspraak wel heel erg serieus. Hij deed het onmogelijke: van Rotterdam naar Breda (42 kilometer) door te lungen.

‘Ik wil mezelf altijd blijven uitdagen’

Zijn bizarre verhaal begon vorig jaar tijdens de coronalockdown. Danny kreeg een berichtje van een vriend zo vertelt hij aan RTV Rijnmond. Daarin stond: “Hey, zullen wij proberen 1 kilometer lang lunges te doen?” Dit leek hem leuk om te doen tegen de verveling en Danny ging dan ook graag de uitdaging aan. Het was zelfs als sportliefhebber niet altijd even makkelijk “Ik wil mezelf altijd blijven uitdagen, maar het was niet heel makkelijk”, aldus Danny. “Toen het klaar was dacht ik wel: okay het is gelukt, wat gaan we nu doen?” In de maanden daarna ging Danny steeds een stapje verder. Zo heeft hij een halve marathon aan lunges gelopen. Onlangs was het dan echt zover: 42 kilometer aan lunges afleggen.

Danny loopt 42 kilometer aan lunges

Voor zo’n bizarre tocht zijn natuurlijk de nodige middelen nodig. Zo werd hij onderweg voorzien van twaalf mueslibollen, twee flessen sportdrank, twee flesjes water, een paar energierepen en een trui. Na een tocht van 9 uur en 33 minuten wist Danny een nieuw wereldrecord neer te zetten. Het was geen gemakkelijke tocht voor de Rotterdammer. ”De eerste tien kilometer heb ik aan één stuk door gelopen, daarna werd het al wel wat zwaarder”, vertelt Danny. “Na het eerste stuk heb om de tien minuten een pauze van 30 secondes max gehouden. Langer kan echt niet want dan koelt je lichaam af en dat moeten we niet hebben. Ik heb daarom ook een stuk uitgekozen met niet al te veel stoplichten. Je wilt gewoon niet te lang stilstaan.” Daar kun je alleen maar respect voor hebben. Daarnaast is hij nog niet van plan te stoppen met lungen.

Marathon is nog niet lang genoeg voor Danny

Maar liefst 42 kilometer aan lunges is nog niet lang genoeg voor de man uit Rotterdam. Hij wil namelijk zijn eigen record verbreken. “Het volgende doel is 50 kilometer”, laat Danny aan FunX weten.  “We gaan ervoor. Opgeven is geen optie.” Wij twijfelen er geen moment aan of dit hem gaat lukken.