Other

4 verrassende beroepen die opmerkelijk veel geld verdienen

geld verdienen beroepen

Geld is lang niet alles. Maar in zekere zin maakt geld wel gelukkig. Voor het verdienen van een goed salaris hoef je niet een opleiding tot arts of advocaat te volgen. Dat er meerdere manieren zijn om aan een goed gespekte bankrekening te komen maakt dit lijstje van verrassende beroepen wel duidelijk. Heb jij interesse in goed verdienen? Wellicht is dit de inspiratie die je zocht voor een nieuwe carrière. Dit zijn verassende beroepen die opmerkelijk veel geld verdienen.

1. Golfballenduiker:

Gemiddelde jaarsalaris: 48.000 euro

Nummer #1 in de lijst van verrassende beroepen die opmerkelijk veel geld verdienen zijn golfballenduikers. Ja, dat lees je goed. Bij golfen denken we meteen aan nette kleding, caddies, golfclubs, en hole in ones. Maar heb je er ooit wel eens over nagedacht wat er gebeurt met alle ballen die in het water belanden? Die worden er uitgevist door niemand minder dan de golfballenduikers. Meer dan een passie voor schat zoeken en een duikcertificaat heb je niet nodig. Oh, en een goede spaarrekening om je centen op te stallen. Want dit ietwat knullig klinkende baantje verdient veel meer dan je zou verwachten. Met één duik is er al snel tussen de 200 en 250 euro te verdienen. Golfballenduikers die er echt voor gaan halen gemakkelijk 4.000 euro per maand binnen.

2. Dronepiloot

Gemiddelde jaarsalaris: 87.500 euro

De tweede in het lijstje van verrassende beroepen waar opmerkelijk veel geld mee te verdienen is, is die van dronepiloot. Een drone is meer dan speelgoed. De afgelopen jaren is de veelzijdigheid waarmee deze gadget in te zetten is wel bewezen. Maar een drone vliegt niet vanzelf: hiervoor zijn er piloten nodig. Een beroep waar flink geld mee te verdienen valt. Voorzien van de juiste certificaten en de juiste toestellen kan een dronepiloot per dag tussen de 1000 en 1500 euro verdienen voor een klus. Houd er wel rekening mee dat het niet alleen vliegwerk is. Het grootste deel van de tijd ben je bezig met het krijgen van toestemming om te mogen vliegen in de gebieden waar gefilmd moet worden. Maar laten we wel wezen: voor dit salaris plegen we met liefde wat extra belletjes.

3. Plaats delict schoonmaker

Gemiddelde jaarsalaris: 51.000 euro

Nummer #3 in het rijtje van verrassende beroepen die opmerkelijk veel geld verdienen: schoonmaker van een plaats delict. Net als bij de verloren golfballen heb je jezelf waarschijnlijk nog nooit afgevraagd wat er gebeurt met een plaats delict nadat de onderzoeken zijn verricht. Nou, daar zijn speciale schoonmaakbedrijven voor. Om je business te starten in deze branche heb je geen speciale papieren nodig. Wel moet je redelijk sterk in je schoenen staan en absoluut geen zwakke maag hebben. Als calamiteitenschoonmaker ben jij degene die verantwoordelijk is voor het schoonmaken van een locatie waar bijvoorbeeld een inbraak, moord of overlijden heeft plaatsgevonden. Waar moet je tegen kunnen? Het opruimen van bloed, menselijke uitwerpselen of gevaarlijke chemicaliën. Los van het feit dat je hier maar net tegen moet kunnen brengt het ook gezondheidsrisico’s met zich mee. Resultaat van deze risico’s is dan ook wel een behoorlijk riant salaris. Een team vangt voor een gemiddelde dag al tussen de 1500 en 3500 euro. Het is maar net afhankelijk van hoe smerig het is.

4. Hacker

Gemiddeld jaarsalaris: 56.000 euro

Meteen even ter verduidelijking: we doelen hier op ethische hackers, niet op individuen die vanaf hun zolderkamer informatie verkrijgen door ongevraagd in te breken in andermans systemen. Gecertificeerde hackers die inbreekt in systemen en bestanden om bedrijven te helpen hun systemen beter te beveiligen. Vooral grote (overheids)bedrijven hebben baat bij het versteken van hun beveiligingssystemen. Jij als professioneel hacker bent dankzij je opleiding voorzien van de kennis die nodig is om de zwakke punten op te speuren en te versterken. Allemaal vanuit goede, te rechtvaardigen bedoelingen. Voor dit online inbreken word je prima betaald: afhankelijk van je werkervaring kun je per jaar tussen de 41.000 en 80.000 euro verdienen.