Cars & Bikes

Maak kennis met de meest geavanceerde waterstof hypercar: de Hyperion XP-1

Hyperion XP-1

Tegenwoordig zijn veel ondernemingen bezig om de auto van de toekomst te maken. Een benzine- of dieselmotor in een voertuig is natuurlijk niet meer van deze tijd. Innovaties in zonne-energie en waterstof zouden zomaar eens een goede oplossing kunnen zijn om auto’s milieuvriendelijker te maken. De Hyperion XP-1 is zo’n innovatieve auto. Het is de meest geavanceerde waterstof hypercar van het moment.

Hyperion Motors

De Amerikaanse onderneming Hyperion Motors is een innovatie autoproducent die waterstof auto’s willen gaan produceren. Het bedrijf is gevestigd in Californië, wat een uitstekende omgeving is voor innovatie ideeën zoals deze. Ze hebben meer dan tien jaar gewerkt aan zo’n waterstof hypercar als de Hyperion XP-1. De makers zijn destijds begonnen met het idee om met het bouwen van deze auto de waterstof energie infrastructuur meer op de kaart te zetten.

View post on Instagram
 

Waterstof is de toekomst

In 2020 werd de auto voor het eerst met de buitenwereld gedeeld. Althans, de afbeeldingen van de Hyperion XP-1. Toen was de planning de auto’s in 2022, dit jaar, te lanceren. Dat lijkt gelukt te zijn. De auto kan in ongeveer 2,2 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur. De topsnelheid van de Hyperion XP-1 is ruim 350 kilometer per uur. Daarnaast is de range van de auto echt opvallend. De Hyperion XP-1 kan meer dan 1500 kilometer rond rijden voordat er nieuwe waterstof moet worden toegevoegd. De Amerikaanse onderneming is van plan om een volledig netwerk van waterstof tankstations te maken, zodat het eenvoudig wordt om de auto te gebruiken. Hiermee kijken ze misschien wel een beetje het concept van het Tesla Supercharger netwerk af.

Geweldige looks van Hyperion XP-1

Recent is er een video online gezet door de bekende Amerikaanse influencer Supercar Blondie. Zij deelde een video met de Hyperion XP-1 op haar Instagram. Het is niet normaal hoe deze auto eruit ziet en wat er allemaal in de auto zit. Als je deze video bekijkt, lijkt het net of je een sprong in de tijd naar de toekomst maakt. We weten zeker dat als je deze auto door je straat ziet rijden, dat je even stil zult blijven staan om eens even goed naar het voertuig te kunnen kijken.

View post on Instagram
 

Beeld: Hyperion Motors.