Als vader wil je niets liever dan je kinderen gelukkig zien en hun wensen vervullen. Dat de één hier verder in gaat dan de ander zien we in het geval van Backus. Zijn elfjarige zoontje maakte tijdens een potje Forza op de XBOX kennis met de Lamborghini Aventador en had nog maar één grote droom: er zelf eentje hebben. Waar menig ouders hier -terecht- met een grinnik een einde aan het gesprek zouden maken, was dit voor Backus echter het startsein. Hij ging aan de slag en maakte met behulp van een 3D printer de droom van zijn zoontje waar: hij bouwde een volledig werkende Lamborghini Aventador.

3D Lamborghini

Backus en zijn zoon doopten de bouw van deze wagen tot ‘Project Interceptor’. Voor het project stond een budget van 20.000 dollar. Dat lijkt veel geld, maar wordt begrijpelijk als je hoort hoe groots Backus het aangepakt heeft. De bouw van de Lamborghini begon voor Backus met het maken van een chassis. Het zelf gelaste skelet is identiek aan die van het origineel en bevat een LS1 V8, afkomstig uit een oude Corvette. Ja, dat lees je goed. De 3D auto voor zijn elfjarige zoon is voorzien van een uitstekend werkende motor. Via een online design community kreeg Backus de panel ontwerpen van de Lamborghini aangereikt. Dit is waar de 3D printer het verhaal in komt.

Autootje printen

Backus kocht een printer via Amazon, voor 9000 dollar en begon met het printen van de wagen. Maar een project van zulke proporties gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot, ook bij deze supervader niet. Na het succesvol printen van de panels kwam hij tot een onaangename ontdekking: ze smelten in de zon. Niet echt handig, in het geval van een auto. Na de panels nog een keer één voor één te printen en in te pakken met een speciale cover was dit probleem verholpen en kon de bouw van de Lamborghini Aventador verder gaan.

Lamborghini

Droomlamborghini

Backus heeft geen detail gemist bij het in elkaar zetten van de wagen. Daar waar zijn kennis niet reikte greep hij naar waar iedereen beroep op doet in tijden van onwetendheid: YouTube. Aan de hand van YouTube tutorials voorzag hij de wagen van een schakelbak, werkende lichten en zelfs scissor doors.

De Lamborghini Aventador is inmiddels af. Backus rijdt er mee langs scholen om kinderen te laten zien hoe ver je met een beetje technologie kunt komen. Ondertussen geeft hij op zijn eigen Youtube-kanaal regelmatig een update over hoe de wagen ervoor staat. Zijn elfjarige zoontje is ongetwijfeld de coolste van de hele klas, met de zelfgebouwde Lamborghini in de garage. Backus verdient zonder enige twijfel de titel van vader van het jaar, want hoe dik is dit.