Cars & Bikes

Gewoonvoorhem test: de 2021 Ducati Streetfighter V4 S

Ducati Streetfighter V4 S

Ongeveer een jaar geleden reden we al eens eerder op deze motorfiets. Ditmaal mochten we de 2021 Ducati Streetfighter V4 S testen in de kleur Dark Stealth. Dus deze keer geen rode, maar een matzwarte super naked waarmee we over de Nederlandse wegen knalden. Met 208 pk, een maximaal koppen van 123 Nm en 178 kg (2 kg lichter dan de V4) is dit fenomenaal. Wat een kracht.

Het Desmosedici Stradale motorblok van de Streetfighter V4 S heeft een cilinderinhoud van 1,103 cc en biedt onder andere drie verschillende rijmodi om in te stellen: Street, Sport en Track.  Het V4 motorblok heeft dezelfde geometrie als die van de Desmosedici MotoGP racer, wat extreem compact betekent .

De vleugels – ook wel winglets genoemd – aan de voorzijde van de motorfiets vallen gelijk op. Deze geven extra druk op het voorwiel bij hoge snelheden. Mocht je ooit 270 km/u rijden dan weet je dat je 28 kg extra druk op het voorwiel krijgt;).

Wat is er nieuw?

Allereerst de kleur Dark Stealth. Verder heeft de Streetfighter V4 S voor 2021 nieuwe voorrempompen en een zelfreinigende koppeling geïntroduceerd. Deze zijn beide afkomstig van, en voor het eerst gebruikt op de Superleggera V4. Verder voldoen nu alle ‘Ducati Streetfighter V4’-modellen vanaf 2021 aan de Euro 5-emissienorm.

We zijn nog steeds groot fan van de Streetfighter V4 S. De combinatie van de uitstraling en bizarre kracht zorgt ervoor dat deze motorfiets nog altijd hoog op ons lijstje staat.

Zelf deze fenomenale power ervaren? Boek een proefrit. De Ducati Streetfighter V4 S is verkrijgbaar vanaf 26.990 euro.