Cars & Bikes

Deze Chevy Restomod doet autoliefhebbers watertanden

1972 Chevrolet K5 Blazer

Bij de echte autoliefhebbers zal er waarschijnlijk meteen een belletje gaan rinkelen bij de naam “1972 Chevrolet K5 Blazer”. Het is een iconische wagen uit de vorige eeuw. Deze auto is volledig gerestaureerd en geüpgraded met nieuwe moderne technieken. Deze auto wordt dan een ‘Chevy Restomod’ genoemd.

1972 Chevrolet K5 Blazer

De 1972 Chevrolet K5 Blazer is een stoere en iconische Amerikaanse auto. De Blazer werd voor het eerst geïntroduceerd in 1969 als een kleiner en goedkoper alternatief voor de full-size Chevrolet Suburban. Het was de eerste sport utility vehicle (SUV) van Chevrolet en werd meteen een populair model, niet alleen in de Verenigde Staten maar ook in de rest van de wereld. De 1972 K5 Blazer werd gebouwd op een pick-up truck chassis en was verkrijgbaar in twee- of vierdeursconfiguratie. De wagen had een grote, boxy carrosserie met een stijlvolle grille en koplampen aan de voorkant en een robuust uiterlijk met stevige wielkasten en een hoge zitpositie. Binnen bood de Blazer ruimte voor vijf tot zeven personen. Onder de motorkap van de 1972 K5 Blazer was er keuze uit verschillende V8-motoren, waaronder de krachtige 350 ci en de 400 ci. De auto was ook voorzien van een vierwielaandrijving, wat hem heel erg geschikt maakte voor off-road rijden. Dit maakte de Blazer populair bij mensen die van avontuur houden en die op zoek waren naar een auto die hen naar moeilijk bereikbare plaatsen kon brengen.

View post on Instagram
 

Innovatieve auto voor die tijd

In 1972 werd de K5 Blazer ook uitgerust met verschillende nieuwe technologieën, zoals een schijfrem aan de voorzijde en een verbeterd vierwielaandrijfsysteem. Dit maakte de auto nog veiliger en betrouwbaarder dan ooit tevoren. In de jaren ’70 was de Chevrolet K5 Blazer één van de meest populaire SUV’s op de Amerikaanse markt. Het was een auto die stond voor stijl, prestaties en avontuur, en die veel mensen aansprak die op zoek waren naar een auto die zowel op de weg als off-road goed presteerde. Tegenwoordig is de 1972 K5 Blazer nog steeds een geliefd model onder verzamelaars en liefhebbers van klassieke auto’s, vanwege zijn unieke uiterlijk en robuuste bouw. Deze specifieke auto is natuurlijk op enkele manieren helemaal verbeterd, maar in de basis blijft de auto volledig hetzelfde. Aan de binnenkant is het alleen iets meer van deze tijd en daarom extra populair bij de echte autoliefhebbers!

View post on Instagram
 

Meer lezen over Chevrolets? Check hier de brute Chevrolet Beast.

Header: Ringbrothers.