Cars & Bikes

Ferrari’s allereerste prototype de 1964 Ferrari 275 GTB staat te koop

1964 Feraari 275 GTB prototype gewoonvoorhem 1

Ferrari liefhebbers opgelet. De 1964 Ferrari 275 GTB prototype gaat namelijk onder de hamer. Eindelijk hebben we de kans om niet alleen de Ferrari van onze dromen te kopen, maar ook nog eens de eerste, de moeder, prototype nummer één. Deze klassieker der klassieker heeft bij veel van ons als poster op de muur gehangen in onze kamer. Nu is er eindelijk een kans om er met onze gretige handjes aan te zitten.

1964 Ferrari 275 GTB prototype

Deze 1964 Ferrari 275 GTB prototype heeft net als de consumentenvariant een 300 pk V12 motor en gaat daarmee van 0 naar 100 in 6 seconden. Het is het eerste model van Ferrari met een gecombineerde transmissie, differentieel (Transaxle) en een onafhankelijke achterwiel suspensie. De 1964 Ferrari 275 GTB is sowieso een zeldzame auto. Er zijn slechts 250 exemplaren gemaakt van deze schoonheid. Dat we nu onze handen kunnen leggen op het oermodel is een heus privilege. Alleen de felgele kleur laat hem al uitstaan in je garage. Dit prototype is daadwerkelijk de eerste 275 gemaakt door de Ferrari fabriek en is achtergehouden als maatstaf voor de anderen 250 modellen die van de band zijn gerold.

Monte Carlo Rally

Om de 1964 Ferrari 275 GTB te testen tot zijn limiet en op de kaart te zetten als superauto heeft dit prototype meegedaan aan de Monte Carlo Rally in 1966. Hiervoor is die aangepast met een speciale motorkap, rally lichten en de felgele kleur. De auto is hersteld naar zijn gloriestaat tijdens de Monte Carlo Rally. Nu kunnen we dit verleidelijke schepsel dus op de koop tikken voor tussen de zes en acht miljoen. Bieden kan online. Voor wie op het moment niet zo veel geld heeft rondslingeren kan ook wachten. Mogelijk dat in de toekomst nieuwe klassiekers op de markt komen voor minder.

Bron: Uncrate