Cars & Bikes

Met deze 1956 Raven Black Ford Thunderbird koop je pure geschiedenis

1956 Raven Black Ford Thunderbird

Onder het mum van “Vroeger was alles beter” kunnen we terugdenken aan Marilyn Monroe en haar beroemde auto, een 1962 Raven Black Ford Thunderbird! Hoewel het icoon van de 20e eeuw niet meer onder ons is, breekt de stijlvolle auto nog wel een nek hier en daar! Kijk nou eens naar de geweldige vormen van deze absolute schoonheid:

1956 Raven Black Ford Thunderbird

Deze prachtige zwarte versie van het Thunderbird-productiemodel uit 1956 – met zwarte soft-top – werd gereden door Monroe en haar vent, de toneelschrijver Arthur Miller, op weg naar hun bruiloft. De wereldvrouw kreeg de klassieker als kerstcadeau van Milton Greene, de zakenpartner van Monroe.

Zeker voor die periode was deze auto een opvallende rit, waar ‘ie het niet alleen moest hebben van z’n krachtige looks! Door een V-8-motor met 225 pk had deze Ford een topsnelheid van 182 km/u. Yup, we hebben het hier echt over een wonderschoon stukje geschiedenis, dat jij zelf in handen kan krijgen! De auto gaat naar de veiling op 17 november 2018 en zal naar verwachting tussen $ 300.000 en $ 500.000 ophalen.