Entertainment

Deze spectaculaire oorlogsfilm draait vanaf vandaag in de bioscopen

bioscoop

De oorlogsfilm 1917 maakt de droomentree waar iedere regisseur van droomt. In de aanloop naar de première kreeg de film opvallend veel positieve kritieken en afgelopen week ontving het de prestigieuze Golden Globe voor beste film. De film draait vandaag in de bioscoop, klaar om door jou bekeken te worden.

De eerste wereldoorlog

Het verhaal speelt zich, zoals de titel al wel doet vermoeden, af in de Eerste Wereldoorlog. In de film volgen we twee jonge soldaten: Schofield en Blake. De twee jongens krijgen een opdracht: het overbrengen van een belangrijk bericht. Om dit bericht bij de juiste ontvanger te bezorgen moeten ze een gedeelte vijandelijk gebied oversteken. Het belang van de boodschap is groot, gezien het om een nog uit te voeren missie gaat. Lukt het de twee niet om de missie succesvol te volbrengen dan zal een grote groep soldaten in een valstrik lopen. Kortom, de druk op de twee jonge soldaten is groot. En vanaf vandaag kunnen we dit eindelijk zelf zien, in de bioscoop.

1917 in de bioscoop

De oorlogsfilm 1917 is geregisseerd door niemand minder dan Sam Mendes. Zegt die naam je niet meteen iets, dan herinneren we graag even aan de James Bond-films Skyfall en Spectre, die ook van zijn hand komen. Wat betreft de cast heeft Mendes zijn zaakjes goed op orde. Met namen als Richard Madden, Colin Firth en Benedict Cumberbatch zit hij in talent niet verlegen.

Watch on YouTube

In Amerika is de film al even te zien en ontvangt Mendes veel lof voor zijn werk. Dit werd extra onderstreept toen hij tijdens de uitreiking van de Golden Globes de prijs voor Beste Film én Beste Regisseur in ontvangst nog nemen. Vanaf vandaag kunnen we eindelijk zelf de bioscoop opzoeken om de oorlogsfilm te bekijken. Vanavond draait hij in de grote bioscopen als voorpremière, vanaf morgen draait hij overal in het reguliere programma.