Entertainment

1917 is een brute en heftige film over de Eerste Wereldoorlog

bioscoop

Oorlogsfilms doen het altijd goed. We blijven graag kijken naar realistische oorlogsdrama’s, ook al weten we de uitkomst al. De Eerste Wereldoorlog komt hierbij niet vaak naar voren. 1917 gaat daar verandering in brengen.

Oorlogsfilms

Oorlogsfilms zorgen natuurlijk voor een flinke barrage aan geweld. Het genre leent zich bij uitstek voor grootse, epische films. Zoals Dunkirk bijvoorbeeld. Of The Thin Red Line. Goede oorlogsfilms weten naast een hoop vette actie ook de absurde situaties weer te geven. Veel grote regisseurs wagen zich meestal minstens een keer aan een enorme oorlogsfilm. Volgend jaar komt regisseur Sam Mendes met de heftige oorlogsfilm 1917, die zich afspeelt tijdens de Eerste Wereldoorlog. Zowel het script als het produceren als het regisseren worden voor het eerst allemaal verzorgd door Mendes.

1917

De Eerste Wereldoorlog is een gekke oorlog en met 37 miljoen doden ook een ontzettend bloederige. WOI wordt gekenmerkt door de loopgraven waar de Duitsers en de Geallieerden zich in verschansten, waardoor men muurvast zat. In 1917 moeten twee jonge soldaten een boodschap naar de eigen troepen brengen. De op handen zijnde operatie moet worden gestaakt, omdat anders duizenden militairen de dood zullen vinden. Ze moeten hiervoor rechtstreeks door vijandig gebied. Als ze te laat komen, is de operatie mogelijk al in gang gezet. Bovendien doet de broer van een van de soldaten mee aan de operatie.

Heftige film

De twee jonge soldaten worden gespeeld door Richard Madden en Andrew Scott. Madden kan je kennen van zijn hoofdrol in Bodyguard, terwijl Scott de rol van Moriarty in Sherlock had en in de seizoen 5-aflevering ”Smithereens” van Black Mirror zat. Ook Colin Firth en Benedict Cumberbatch hebben een rol in 1917. Het wordt voor Sam Mendes na Jarhead uit 2005 over de Golfoorlog de tweede oorlogsfilm. Zijn vorige twee films waren Skyfall en Spectre. Dat belooft dus veel goeds. 1917 kan je vanaf donderdag 9 januari 2020 in de Nederlandse bioscopen verwachten.

Watch on YouTube

Bekijk ook de trailer voor deze nieuwe gestoorde horrorfilm.