Michael Jordan is een legendarische basketballer, die in eerste instantie bekend is om zijn fantastische spel. Maar hij heeft nog veel meer dan dat. Jordan heeft zijn eigen schoenen, heeft hoog honkbal gespeeld én doet als bijzonder wijs man veel goede uitspraken. En die goede uitspraken, daar kun je de beste uit pikken.

Michael Jordan, de legende

Hij is ondertussen al lang klaar met basketballen, maar Jordan is nog lang niet vergeten. Mede dankzij alle uitspraken van Michael Jordan kan hij tot in de eeuwigheid herinnerd worden. Hij staat namelijk bekend om goede en wijze quotes die je er bovenop kunnen helpen als je er even doorheen zit. Vanwege het grote succes van de beste man kunnen we vaak aannemen dat dingen die hij zegt, wel moeten kloppen. En als het een keertje niet klopt, is het toch inspirerend om te lezen. Misschien dat hij over zuinig met geld omgaan maar beter geen goede uitspraken hoeft te doen, want 2 miljard uitgeven kan hij blijkbaar prima.

View this post on Instagram

#2018 #jordan @instagram #comingsoon

A post shared by Michael Jordan (@michaeljordan) on

Beste uitspraken van Michael Jordan

We hebben even gezocht tussen de gedocumenteerde uitspraken van Michael Jordan, en kunnen er een paar uit halen die echt het onthouden waard zijn. Deze quotes zijn natuurlijk niet officieel gezien de beste uitspraken, omdat elke quote op iedereen een eigen indruk achterlaat. Wat de √°llerbeste zijn, zul je toch een keertje zelf op een rijtje moeten zetten. Hij heeft er veel namelijk. Hier een selectie van 10 die het lezen meer dan waard zijn.

“I’ve missed more than 9000 shots in my career. I’ve lost almost 300 games. 26 times, I’ve been trusted to take the game winning shot and missed. I’ve failed over and over and over again in my life. And that is why I succeed”

” My body could stand the crutches but my mind couldn’t stand the sideline”

“There is no “I” in team but there is in win.”

“Talent wins games, but teamwork and intelligence wins championships.”

” To be successful you have to be selfish, or else you never achieve. And once you get to your highest level, then you have to be unselfish. Stay reachable. Stay in touch. Don’t isolate”

“If you quit ONCE it becomes a habit.Never quit!!!”

“To learn to succeed, you must first learn to fail”

“Once I made a decision, I never thought about it again”

“You must expect great things of yourself before you can do them”

“Everybody has talent, but ability takes hard work”

Behoefte aan meer wijze lessen van deze Basketballegende? Check dan de docu Last Dance op Netflix. Het kijken zeker waard.