Een goede jeans is tijdloos. Je vader droeg ze, je vrienden dragen ze en waarschijnlijk gaan jouw exemplaren ook nog een paar jaar mee. Het is dus belangrijk om te investeren in een goed model. Wij selecteerden daarom 10 verschillende spijkerbroeken.

De jeans is een tijdloos kledingstuk

Het fijne aan een jeans is dat deze op elk moment een geschikte keuze is. Op wat grauwe dagen kiest men doorgaans voor een donker exemplaar, bijvoorbeeld in het donkerblauw of grijs. Tegelijkertijd kun je ook prima een spijkerbroek aan als het iets warmer is. Ga in dit geval voor een lichter model. Ga je naar een festival, terras of bijvoorbeeld een weekend weg? Dan kun je gerust gaan voor een wat stoerder model. Bijvoorbeeld één met een paar scheuren, één die wat wijder valt of een cropped jeans. Combineer deze met casual schoenen en één van de zonnebrillen voor de zomer. In een handomdraai is jouw zomeroutfit compleet. Heb je juist een belangrijke afspraak, bijvoorbeeld op je werk? Kies dan een rustige variant, in één kleur en zonder scheuren of opvallende details.

jeans

Hoe combineer je de spijkerbroek goed

Een jeans is eigenlijk oneindig te combineren. Daarom is het zo belangrijk om te gaan voor een broek die jouw perfect staat en lang meegaat. Het is verstandig om te investeren in een paar verschillende modellen. Bijvoorbeeld één lichtblauwe en één donkerblauwe, maar een zwart model kan ook gaaf staan. Deze kun je bijvoorbeeld combineren met zwarte boots en een zwart shirt voor een all-black look. Je kunt de broek natuurlijk ook sportief stijlen met een oversized shirt en sneakers. Ben jij op zoek naar kledingtips voor een eerste date? Dan geldt op het gebied van jeans: ga voor een model dat er stijlvol en netjes uitziet en dat goed zit.

Verschillende stijlen

Bij het kiezen van een geschikte broek is het belangrijk om naar de verschillende maten te kijken. Een skinny model valt erg strak, terwijl een regular jeans rechte pijpen heeft. Verder is een tapered fit jeans vooral geschikt voor mannen met brede bovenbenen. Een slim fit jeans valt smaller, maar minder smal dan het skinny model. Laat je dus goed informeren over het geschikte model voor jouw lichaamsbouw.