Weizenbieren, wij kunnen er geen genoeg van krijgen. Het water loopt ons al in de mond als we eraan denken. Hier vind je 10 lekkere weizenbieren die je bij elke gelegenheid kunt nuttigen.

10 lekkere weizenbieren

Donkere bieren, blond bieren of Weizenbieren. Wij kunnen vaak niet kiezen. Maar als we voor de weizeners gaan, dan willen we natuurlijk niets minder dan het beste. Daarom zette we hier 10 lekkere weizenbieren op een rij waarvan je zeker weet dat ze overheerlijk smaken.

1. Paulaner Hefe Weissbier

Misschien wel het meest karakteristieke weizenbier wat je gaat vinden. Paulaner Hefe Weissbier geeft de authentieke weizenbier smaak als geen ander weer. Daarom verdient hij zeker een plek in de lijst met 10 lekkere weizenbieren.

lekkere weizenbieren

2. Franziskaner Hefe-Weissbier Naturtrub

Kies je niet voor de Paulaner, dan moet je zeker voor de Franziskaner kiezen. De grote fles met het gouden etiket heeft ook een gouden smaak. Eén van de lekkere weizenbieren die je zeker een keer geproefd moet hebben.

lekkere weizenbieren

3. Weihenstphaner Hefeweissbier

Om het trio meteen compleet te maken: de Weihenstephaner, Paulaner en Franziskaner zijn bijna in elke supermarkt te verkrijgen. Het zijn vergelijkbare biertjes qua smaak, zeker gezien de fris en fruitige tonen die in dit biertjes verwerkt zijn.

lekkerste weizenbieren

4. Erdinger Weissbier

Ook Erdinger maakt lekkere weizenbieren die je het echte Duitse gevoel geven. Echt Duits bier gewoon bij jou in de supermarkt. Ook deze is te lekker om te laten staan.

de lekkerste weizenbieren

5. Grolsch Puur Weizen

Wees gerust, ook wij Nederlanders kunnen hele lekkere weizenbieren produceren. Grolsch Puur Weizen springt er toch wel tussenuit. Niet alleen door het soort fles, maar ook zeker door de smaak. Dit is het perfecte biertje voor bij een vuurkorf of tijdens een barbecue in de zomer.

lekkere weizenbieren

6. Schneider Weissbier

Ze hebben meerdere varianten en allemaal smaken ze heerlijk. We raden je zeker aan om één van de lekkere weizenbieren van het met Schneider eens te proberen. Je wilt nooit meer iets anders dan dit frisse biertje uit München.

lekkere weizenbieren

7. Gulpener Ur-Weizen

Een lekkere weizenbier met een vleugje kruiden erbij. Hierdoor krijgt het een unieke, maar zeer verfijnde smaak. Zeker eentje voor de echte fijnproever. Gulpener is voor velen wel een bekende, omdat hij ook op veel plekken wordt aangeboden.

lekkerste weizenbieren

8. Maisel’s Weisse Original

In Duitsland wordt dit ook wel ‘het beste weizenbier’ genoemd. Meer hoeven we er vast niet over te zeggen. Met een goede, herkenbare smaak is dit zeker een bier die je eens geprobeerd moet hebben.

lekkere weizenbieren

9. De Prael Weizen

Een van de minder bekende, maar erg lekkere weizenbieren komt recht uit het hart van onze hoofdstad. Echt Hollands, dus een grote kans dat het je wel gaat bevallen. Het ideale biertje voor op het terras, dus daar kijken wij erg naar uit.

lekkere weizenbieren

10. Texels Skuumkoppe

Alleen de naam krijgt van ons al een 10. Maar ook de smaak is om niet te vergeten. Heerlijk weizenbier van onze eigen Waddeneilanden. Dit mooie biertje is goed te combineren met vlees en vis, maar naar eigen zeggen ook met een frisse salade.

lekkere weizenbieren