De prachtige gouden kleur van misschien wel het lekkerste soort bier dat er is. Van die heerlijke schuimlaag kunnen we maar geen genoeg krijgen. Hier vind je 10 lekkere Blond bieren die je écht eens een keer moet uitproberen, je zal ervan gaan genieten!

10 lekkere Blond bieren

Bokbieren, witbieren, of weizenbieren, van alle soorten speciaalbier is Blond bier toch wel één van onze favorieten. Je kunt ze bij elke gelegenheid nuttigen en ze raken nooit uit smaak. Deze 10 lekkere Blond bieren móét je een keer geprobeerd hebben. Je krijgt er echt geen spijt van.

1. De Grieze Lull’s Blond

Het eerste biertje dat is gebrouwen door brouwerij De Grieze sloeg meteen aan. Inmiddels is dit het paradepaardje geworden van de brouwerij uit Lull. Het is een zeer troebel Blond bier met een stevige smaak. Fruitig en zoet met een fijn bittere afdronk. Niet gek dan ook dat dit lekker blonde bier de 3e prijs heeft gepakt tijdens de London Beer Competition in 2019. Daar kun je best mee thuis komen.

lekkere blondbieren

2. Brugze zot

Ook in België weten ze wat bier brouwen is. Een heerlijk Blond biertje van de brouwerij De halve maan. Tegenwoordig is het lekkere blonde bier bijna in iedere supermarkt te verkrijgen en is het te herkennen aan het gouden etiket. Zeker een aanrader!

lekkere blonde bieren

3. Gerardus Blond

Een traditioneel kloosterbier dat erg goed in de smaak valt. Dit lekker Blonde biertje heeft een unieke kruidige smaakaanzet. Ook leuk om te weten: een deel van de omzet gaat naar de onderhoud van het prachtige klooster waar het bier gebrouwen wordt.

lekkere blondbieren

4. D’achouffe La Chouffe

Alleen voor het flesje zou je dit lekker Blond bier al moeten uitproberen. Een heerlijk blond biertje dat perfect past bij het aankomende lenteweer. “Klein in formaat, maar reusachtig in smaak.”

lekker blond bier

5. St. Feullien Grand Cru

Een onbekende, maar hele lekkere blonde bier. St. Feullien Grand Cru beschikt over een goddelijke schuimlaag waarvan het water je in de mond loopt. Fruitigheid in combinatie met een goede dosis hop maakt dit speciaalbiertje overheerlijk.

lekkere blondbieren

6. Texels Blond

Een lekker Blond bier van het schiereiland Texel. De nieuw gekozen hopsoorten zorgen voor een unieke, maar goede smaak. Met een alcoholgehalte van slechts 5% is dit biertje zeer toegankelijk en drink je het gemakkelijk weg.

Lekkere blondbieren

7. De Brabandere Kwaremont Blond

“Het bier gebrouwen voor elke fietser” is het slogan van de Brabandere Kwaremont. We raden je zeker niet aan om met een biertje de fiets op te springen, maar na een lange fietsrit smaakt dit lekkere Blond bier als geen ander.

Lekkere blondbieren

8. Archel Blond

Het lekkere Blond bier voor de stevige drinkers onder ons. Met een alcoholpercentage van maar liefst 8% is dit biertje niet weggelegd voor iedereen. Een uitstekende balans zorgt voor een perfecte smaakcombinatie die volledig tot zijn recht komt bij iedere slok.

blond bier

9. Grolsch Klassieke Blond

Een overwegend nieuw, maar behoorlijk lekker Blond biertje uit de brouwerij van Grolsch. Een Blond biertje gebrouwen met gerstemout en tarwemout en speciaal hop. De smaak van het troebele biertje is lekker zoet met een bittere afdronk. Door de grote fles met de eigenzinnige dop is dit biertje drinken telkens weer een geweldige ervaring.

lekkere blondbieren

10. La Trappe Blond

Aan het einde van de lijst met lekker Blond bier staat de overheerlijke La Trappe Blond. Het zoveelste meesterwerk uit de brouwerij van La Trappe kon natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. Een Blond bier met fruitige aroma’s. Een lichte zoetheid wordt afgelost door een subtiel bittere afdronk. Een heerlijk biertje waar je geheid geen genoeg van kunt krijgen, zeker met deze lente-temperaturen.

lekkere blondbieren