Other

Whiskyliefhebbers opgelet: dit exclusieve whiskyplatform smaakt naar meer

Malts.com whisky

Whiskyliefhebbers opgelet: er is nu een heus online whiskyplatform beschikbaar die jouw whiskyreis compleet maakt. Malts.com heeft een aanbod zover de horizon reikt. Zo kan jij jouw drankkast te allen tijde voorzien van die ene whiskey to success. 

Malts.com heeft aanbod zover de horizon reikt

Na succesvolle lanceringen in onder andere Duitsland, Engeland en Oostenrijk is whiskyplatform Malts.com (eindelijk) beschikbaar in Nederland en België. Op het platform kan je als whiskyliefhebber eindeloos rondstruinen en je ogen te goed doen aan een ongekend aanbod aan whisky’s. You name it en Malts.com heeft het op voorraad. Neem bijvoorbeeld een Lagavulin 11Y Offerman (Charred Oak Cask editie) of Johnnie Walker Ghost & Rare Port Dundas. Of wat dacht je van een Talisker 30 YEAR OLD? Ideaal om in je eigen drankkast te zetten, of om cadeau te doen aan iemand. Als kers op de taart kan je zelfs een fles whisky laten graveren via de website. Kleine kans dat jouw maat ooit een uniekere fles whisky in handen heeft gehad.

Encyclopedie & reisgids

Nu is het aanbod niet het enige wat Malts.com hét platform van whiskyliefhebbend Nederland en België maakt: het platform is een soort online encyclopedie die ontzettend veel informatie biedt over whisky’s en whiskydistilleerderijen. Bovendien kan je als echte whiskyavonturier niet alleen de smaken, maar ook de geboorteplaatsen van de beste whisky’s bezoeken. Jij en je maten kunnen namelijk een whiskyreis boeken naar verschillende distilleerderijen. Neem alleen al een bezoek aan het iconische Schotse eiland Isle of Skye, waar de Talisker whisky’s vandaan komen. Al sinds 1830 maakt de distilleerderij groot onderdeel uit van het leven en de cultuur op het eiland. Dat hoef je je toch geen twee keer te laten vertellen?

Vind je whiskymatch

Naast online whiskywinkel, -encyclopedie én – reisgids is Malts.com ook nog eens een soort Tinder voor whisky’s Het whiskyplatform helpt jouw met een zogeheten tasting tool genaamd ‘What’s your whisky?‘ dé perfecte whisky te vinden. Zo ontdek je jouw persoonlijke smaakprofiel met behulp van kunstmatige intelligentie en de expertise van de meesterdistilleerders van Malts.com. Jouw perfecte whisky was nog nooit zo dichtbij.

“Of je nu een whisky liefhebber bent of je net begeeft in de wondere wereld van whisky, wij willen een platform aanbieden dat mensen direct toegang geeft tot de grootste whisky-community ter wereld”, vertelt Francisco Ribeiro, direct to consumer manager Diageo over Malts. “Een platform waar mensen rechtstreeks distilleerderij-ervaringen kunnen opdoen en producten kunnen kopen.”

Wil jij verdwijnen in de wondere wereld van whisky? Dan kan je lid worden van de Malts Club. Hier kan je onder andere deelnemen aan whiskyevenementen en punten sparen voor kortingen en gratis gravures.

Launch event was een whiskyreis om nooit te vergeten

Op 26 oktober namen wij van de redactie de proef op de som tijdens het launch event van whiskyplatform Malts.com in Amsterdam. The Mayer Manor was het toneel van een whiskyproeverij die zijn weerga niet kent. Van iconische single malt whisky’s tot razend populaire blends – alles kwam voorbij onder leiding van de enige echte whiskykenner van Nederland: Herman van de Meij (a.k.a. The Herminator). Aan smaaksensaties geen gebrek.

Als aspirant-whiskykenners moest men met behulp van verschillende whiskysoorten een blend creëren die zo dicht mogelijk in de buurt moest komen van de Black Label van Johnnie Walker. Geen gemakkelijke taak als je je bedenkt dat deze bekende blended Scotch whisky is gemaakt van single malt en graanwhisky’s van meer dan 29 (!) distilleerderijen. Of wij in de buurt kwamen van de soepele rokerige whiskysmaak van Johnnie Walker laten we in het midden, maar Malts.com smaakt voor ons whiskyliefhebbers in elk geval naar meer!

Ga op whiskyontdekkingsreis en check de website Malts.com voor het gehele aanbod van exclusieve whisky’s. 

In samenwerking met Malts.com.