Een dag zonder smartphone? Het is bijna ondenkbaar, zeker deze laatste tijd. In opdracht van OnePlus heeft OnePoll onderzoek gedaan naar hóe belangrijk een smartphone precies voor ons is. En, brace yourself, het gaat nog veel verder dan we dachten.

Smartphones, we kunnen niet meer zonder

Je kent het wel: je telefoon is leeg, en ondanks dat je dat al geconstateerd hebt overkomt het je nog minstens vijf tot tien keer dat je probeert hem te ontgrendelen. Direct gevolg: een steek van gêne, de bevestiging van je afhankelijkheid van je smartphone en een klein beetje paniek. Bij maar liefst een kwart van de 9.000 respondenten uit het onderzoek van OnePlus is er sprake van nomofobie. Grote kans dat je daar wat uitleg bij kan gebruiken.

Voor wie niet helemaal thuis is in de terminologie rondom fobieën: nomofobie is de angst om zonder werkende telefoon te zitten. Komt je toch wel bekend voor? Maar onze afhankelijkheid van de smartphone gaat verder. Veel mensen geven aan een fijne smartphone belangrijker te vinden dan het drinken van alcohol of zelfs belangrijker dan hun beste maat!

OnePlus 8T

Nu kunnen we natuurlijk heel geschokt doen over deze gegevens (schijn-schrik, want waarschijnlijk voldoe jij net zo goed aan dat plaatje), maar echt gek is het niet. Vandaag de dag is een smartphone een onmisbare gadget. Niet alleen is het een communicatiemiddel, het is ook je agenda, camera en entertainment op een dag. En laat de OnePlus 8T nou het levende bewijs zijn dat we niet meer zonder smartphone kunnen.

De OnePlus 8T, van alle markten thuis

Kijken we naar wat we belangrijk vinden aan een smartphone dan zullen een handvol eisen unaniem de boventoon voeren. Specs die de OnePlus 8T stuk voor stuk in huis heeft. Lees je mee?

Sneller dan snel

Laten we beginnen bij snelheid. Lange laadtijd, traag schakelen en haperend scrollen: niet meer van deze tijd. Dat weten ze ook bij OnePlus en met de 8T is dit alles officieel verleden tijd. Goed nieuws voor de 61% van de respondenten die aangaven stress te ervaren bij het zien van een batterijpercentage onder de 20.

Allereerst is een kwartier aan de lader voldoende voor een hele dag, dankzij de extreem snelle oplader (65 Watt). Van 0 naar 100 (het lijkt wel een supercar) doet ‘ie in 40 minuten, dankzij de 4500 Mah-batterij. Daarnaast is het 6,55-inch Full HD Oled-scherm voorzien van 120 Hz-verversingssnelheid. Resultaat: kraakhelder beeld dat vloeiender dan ooit tussen vensters wisselt.

Deze smartphone blinkt in zijn prijsklasse uit in al zijn specs

OnePlus

OnePlus 8T

Deze smartphone blinkt in zijn prijsklasse uit in al zijn specs

OnePlus

OnePlus 8T

Next level gamen en streamen

Los van de functionaliteiten (denk aan je 10 wekkers in de ochtend, je agendaherinneringen en je navigatie) is een smartphone inmiddels net zo min onmisbaar als entertainment. Films en series streamen, de nieuwste games proberen en verstrikt raken in een reeks YouTube-filmpjes: we doen niet anders. Op de OnePlus 8T gaat dit strakker dan ooit. Dankzij de snelle Snapdragon 865-processor vlieg je door je telefoon zonder enige vorm van tijdverlies. Schakelen tussen vensters gaat soepel en je beelden laden zo snel dat alles vloeiend in elkaar overloopt. Het feit dat de 8T helemaal 5G-ready is doet daar alleen nog maar een schep bovenop. Bufferen? Wat is dat?

Het perfecte plaatje schieten

En dan een derde harde eis aan een smartphone anno 2021: een goede camera. Schepte je vroeger nog op over de 8 megapixel, nu is een telefoonfoto nauwelijks nog te onderscheiden van een professionele camera. Zo ook bij de OnePlus 8T. De 48 MP primaire camera, 16 MP ultragroothoeklens, macrolens én monochrome lens aan de achterkant maken dat jij vanuit elke hoek en elke situatie het perfecte plaatje schiet. Ook video-technisch kun je losgaan: de OnePlus 8T video-portretfunctie zorgt ervoor dat hij de personen herkent en de achtergrond een wazig effect geeft. Dankzij de Nightscape-modus maakt het bovendien niets uit of je overdag of in het donker je camera erbij pakt: in beide gevallen haarscherpe beelden.

OnePlus 8T

Prijs-kwaliteit verhouding zoals we het graag zien

Wat mag dat kosten dan? Horen we je denken. Ook daar niets dan lof voor de OnePlus 8T. Met een prijs van €599 euro is de 8T een vriendelijk geprijsde smartphone op dit moment. Daar tegenover staat dat je nergens op in levert in kwaliteit. Kortom, een prijs-kwaliteit verhouding om over naar huis te schrijven. De OnePlus 8T is te bestellen in de kleuren Lunar Silver en Aquamarine Green en in varianten van 8GB RAM + 128 GB opslag en 12 GB RAM + 256 GB opslag. Voor verdere informatie over de specs: check de website van OnePlus.