Onze mobiele telefoon is vandaag de dag zo geïnfiltreerd in ons leven dat bellen misschien wel de minst gebruikte feature van het hele toestel is. Appen, gamen, navigeren en streamen: we kunnen niet meer zonder. Met deze nieuwe smartphone til je deze complete beleving nog even naar een heel nieuw level. Of de OnePlus 8T écht zo snel is en of gamen en streamen echt zo veel leuker wordt, dat zochten we voor je uit.

Snel, sneller, OnePlus 8T

Dat de telefoon inmiddels een onmisbaar item is in ons leven is iets wat niemand meer kan ontkennen. Niet alleen appen we er op los, houden we onze agenda erin bij, navigeren naar onze afspraken en halen er bovenal een hoop vertier uit.

Van YouTube-filmpjes tot je favoriete series en van games tot aan scrollen door je meest bezochte websites: we kunnen niet zonder smartphone. Bij OnePlus hebben ze dit maar al te goed begrepen en dus ontwikkelden ze de OnePlus 8T. Een belachelijk snelle high end smartphone om jouw leven nog makkelijker en vooral leuker te maken. Wij mochten hem uitproberen en dit is wat we er van vonden.

OnePlus 8T

De specificaties van de OnePlus 8T

Een snelle telefoon, oké. Maar hoe snel is snel, en waar zit de grootste winst in? We nemen de belangrijkste specs even met je door.

Laten we beginnen bij het begin: het geheel ziet er gelikt en strak uit. Al bij het uitpakken werd duidelijk: dit is een next level-smartphone. Eenmaal opgestart (in een mum van tijd) was het tijd te ontdekken wat de 8T voor ons in petto had.

Het 6,55 inch-oled-scherm waar we naar kijken is voorzien van 120Hz-verversingssnelheid. Niet alleen voorziet dit verbeterde scherm van de OnePlus 8T je van kraakhelder beeld, het beeld is ook nog vele malen vloeiender. En in smartphoneland geldt de vuistregel, hoe vloeiender het beeld, hoe beter (en sneller) de ervaring. En dit kunnen we beamen. Scrollen door onze favoriete apps ging vloeiender dan ooit en iedere vorm van besturing gaat bijna vanzelf.

OnePlus 8T

Maar er is meer wat de 8T zo snel maakt. Want, ook de snelle Snapdragon 865-processor maakt dat je door de telefoon vliegt zonder enige vorm van tijdverlies. Switchen tussen verschillende vensters gaat snel en de beelden wisselen elkaar zo snel af dat het in elkaar over lijkt te lopen. Geen gehaper, geen gedoe: zo willen we het hebben. De OnePlus 8T geeft het gevoel een bijna futuristisch apparaat in handen te hebben. Wat je bezigheid ook is, het gaat snel en indrukwekkend vloeiend.

Batterij laden in een mum van tijd

Dan de batterij. Eén van de meest angstaanjagende beelden van onze generatie is toch wel het rode batterijtje met de melding ‘1%’ ernaast. Niets zo vervelend als een telefoon die het midden in een spel of in je favoriete serie dreigt te begeven. No sweat, bij de OnePlus 8T hoef jij je hier geen seconde zorgen meer om te maken.

Dankzij de batterij van 4500 mAh kom je meer dan gemakkelijk de dag door. Mocht je wat meer scherm-uren aantikken dan normaal, ook geen probleem. Dankzij de extreem snelle lader (65 Watt) is je telefoon binnen een mum van tijd weer vol, ready om verder te streamen. Aangezien ook wij angstig zijn voor die 1% melding waren we vrij benieuwd naar de werkelijke laadsnelheid van dit toestel. De opvallend gekleurde lader (handig voor wie nog wel eens iets kwijt raakt) eenmaal ingeplugd werd duidelijk dat ook hier de belofte ‘snel’ meer dan waargemaakt is. In amper 15 minuten laden zaten we al op voldoende fuel om er weer een hele dag tegenaan te kunnen. Dat zijn de betere laders, als je het ons vraagt.

OnePlus 8T

Fotograferen met de OnePlus 8T

Naast dat games zoals Call of Duty: Mobile een genot zijn om te spelen op de OnePlus 8T, en streamen en swipen makkelijker gaat dan ooit zijn ook de camera’s Een Plus (sorry, flauw). De OnePlus 8T is namelijk voorzien van vier camera’s achterop, en één aan de voorkant.

De primaire camera aan de achterzijde heeft een sensor van 48 megapixels en wordt vergezeld door een groothoeklens, dieptesensor en een macrocamera. De frontcamera is voorzien van 16 megapixel. Na een beetje experimenteren werd duidelijk dat deze combinatie van camera’s het mogelijk maken om in elke setting het juiste beeld vast te leggen. Van scherpe selfies, tot haarscherpe macrobeelden en alles daartussenin. Iets wat we zeker belangrijk vinden aan een telefoon, anno 2021.

De OnePlus 8T maakt gamen en streamen beter dan ooit

OnePlus

OnePlus 8T

De OnePlus 8T maakt gamen en streamen beter dan ooit

OnePlus

OnePlus 8T

Even samengevat..

De OnePlus 8T is duidelijk gericht op gebruiksgemak in de vorm van snelheid. Snel laden, snel spelen, soepel kijken en snel besturen. Iets waar iedere man wel raad mee weet. De smartphone ligt lekker in de hand en het heldere en goed vormgegeven design maakt dat je direct soepel door de functies heen navigeert. Een absolute aanrader voor de man die niet meer zonder een smartphone kan.

Het toestel is voorzien van een Android besturingssysteem en is te koop vanaf €599,- in de kleuren zilver en blauw. Meer informatie over de overige specs vind je op de website van OnePlus.

 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met OnePlus.