Gear

Waarom de Marantz Model 40n een absolute must is voor je audio-setup

Marantz Model n40

Je huis in stijl omtoveren tot een thuisbioscoop of een sfeervol jazzcafé? Dat kan met de Marantz Model 40n. Deze versterker maakt elke klankervaring beter als ooit tevoren en is een échte eyecatcher. Genoeg redenen waarom deze versterker absoluut niet mag ontbreken in je audio-setup.

Waarom een versterker een absolute must is voor de ultieme klankervaring

‘Vroeger was alles beter’, luidt een alom bekende uitdrukking. Nu gaat dat lang niet altijd op, maar in het geval van audio zullen vele muziekliefhebbers misschien wel hunkeren naar toen. Wie is er niet groot geworden met stereotorens, speakers en een goede versterker? Laat Marantz nou net deze oude glorietijden herleven met de Model 40n versterker. De Model 40n versterkt het signaal van jouw televisie, laptop of platenspeler, zodat jouw luidsprekers het om kunnen zetten in perfect geluid. Simpel gezegd, zal de geluidservaring in huis nooit meer hetzelfde zijn met een Marantz Model 40n versterker. Je haalt namelijk een versterker in huis met warmer, meer analoog en herkenbaar geluid.  “Ik ben ervan overtuigd dat je geen audiofiel hoeft te zijn om te genieten van het rijke, warme geluid”, vertelt Marantz-baas Joel Sietsema over de Model 40n. Het enige wat je naast de Model 40n nog moet aanschaffen, is een fatsoenlijke set luidsprekers en je hebt een audio-setup waar je ‘u’ tegen zegt.

Marantz Model 40n tovert jouw woonkamer om tot een sfeervol jazzcafé of een thuisbioscoop

De Marantz Model 40n klinkt voor iedere audioliefhebber als muziek in de oren. Het complete scala aan analoge en digitale ingangen maakt het mogelijk om aangenaam naar het zuiverste geluid te luisteren, ongeacht de bron. Je kunt zelfs je platenspeler aansluiten via de ingebouwde Marantz Musical Phono EQ. Zo tover jij jouw woonkamer binnen mum van tijd om tot een sfeervol jazzcafé om onder het genot van een whisky’tje even helemaal tot rust te komen.

Niet alleen muziek luisteren, maar ook films kijken is nooit meer hetzelfde met de Marantz Model 40n. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat geluid minstens net zo belangrijks is als beeld tijdens het kijken van een film. Geluid voegt realisme en betekenis toe aan een scène. Geluid is wat een film kijken tot een écht meeslepende ervaring maakt. Kortom, zonder een goede audio-setup is een filmervaring niet compleet. Laar Marantz met die gedachte in het achterhoofd de Model 40n hebben ontwikkeld. De Model 40n heeft namelijk een HDMI e-ARC koppeling. Met deze koppeling kun je het originele audiosignaal in volledige resolutie via een HDMI-kabel overbrengen. Daardoor kan je genieten van het beste geluid tijdens het kijken van televisie, een film of een serie. Hiermee onderscheidt Marantz zich van vele andere hifi-apparaten, die het veelal met het gecomprimeerde audiosignaal van de tv moeten doen.

Streamen, streamen en nog meer streamen

We leven in een streamtijdperk: muziek, films, series – alles wordt tegenwoordig gestreamd. Daar speelt de Marantz Model 40n goed op in: met HEOS Built-in heb je eenvoudig toegang tot Spotify, Alexa, Google, Siri, Tidal, Tuneln en vele andere platformen.  Daarnaast kan je ook gemakkelijk connecten met de Marantz Model 40n dankzij de Bluetooth, WiFi en Apple AirPlay 2 features. En om het helemaal makkelijk te maken is de versterker van af stand te bedienen met de HEOS-app. Zo kun je altijd en overal vanuit je luie stoel muziek afspelen of het geluid van die ene film wat harder zetten. Wel zo handig!

Stijlvolle versterker voor avond in stijl

Niet alleen het oor, maar ook het oog wil wat. Bij het horen van het woord versterker ben je nogal geneigd om te denken aan stijlloos, stoffig en een wirwar aan snoeren. De Marantz Model 40n bewijst echter het tegendeel en laat zien hoe stijlvol een versterker kan zijn. Want, zo stelt Marantz, een stereo hoeft er niet uit te zien als ‘laboratoriumapparatuur’. Het zit ‘m ook al in de naam: ‘Model’ 40n is als een topmodel dat alle aandacht op de catwalk opeist. Vanuit welke hoek de versterker ook wordt bekeken: er is geen scharnier of schroef te zien. Kenmerkend voor Marantz, een bedrijf dat bij elk onderdeel naar perfectie streeft. Bovendien is er voor ieders wat wils: je kunt kiezen tussen een zwarte uitvoering of de kleurcombinatie zilver-goud.

Hoeveel kost de Marantz 40n?

De Marantz Model 40n heeft een prijskaartje van 2.499 euro. Dat is een stuk goedkoper dan vergelijkbare modellen van andere merken. En zeg nou zelf: dat is is toch geen geld voor de ultieme geluidservaring? Ga voor meer informatie naar de website van Marantz.

In samenwerking met Marantz.