Op bloedhete dagen is er niks beters dan de verkoeling op te zoeken bij het water. De een gaat voor relaxen op je handdoek, de ander is meer het sportieve type, maar aan en in het water zijn we op warme dagen allemaal graag. Woon je midden in de stad dan kan het lastig zijn om een goede zwemplek te vinden. Daarom helpen we je een handje. Eerder schreven we al over de verschillende zwemplekken in Amsterdam, maar ook in 010 kan er leuk gezwommen worden. Op deze 5 plekken kun je zwemmen in Rotterdam. 

1 Kralingseplas

Met 3,5 miljoen bezoekers per jaar is dit een van de belangrijke recreatieplekken van Rotterdam. Rondom deze plas zijn genoeg (schaduw)plekken te vinden om je handdoek neer te leggen en direct het water in te springen. Genoeg gezwommen? Barbecueën is hier op sommige plekken ook toegestaan. Ideaal voor een goede zomerdag met je vrienden dus. 

2 De Rottemeren

Ten noorden van Rotterdam ligt het uitgestrekt plassengebied: de Rottemeren. Dit gebied biedt oneindig veel kansen voor bloedhete zomerdagen. Huur een bootje, ga naar de Zevenhuizerplas of zet je fiets langs de kant van de Rotte en neem een duik in deze ‘plezierrivier’. Heb je het over zwemmen in Rotterdam, dan is deze plek voor velen een vaste go-to. 

zwemmen in rotterdam

3. Van Maanenbad

Het van Maanenbad is misschien wel het bekendste zwembad van Rotterdam met een binnen- en buitenzwembad. Verwacht geen wildwaterglijbanen maar wel een oase van rust te midden van de drukke stad. Kijk voor de actuele toegangsprijs even op de website. Voordeel voor wie niet zo van Nederlands natuurwater houdt: hier is het water heerlijk zwembad-schoon. 

4. Hoek vak Holland

Dan plek nummer 4 om te zwemmen in Rotterdam. Pak de metro (metrolijn B) of stap op de fiets naar Rotterdam Beach. De discussie is in welke mate het bij Rotterdam hoort. De een schaart het onder Rotterdams’ trots, de ander vindt dat het er niet meer bij hoort. Voor nu maakt dat deze plek niet minder geschikt om af te koelen op een mooie zomerdag. Dus wat ons betreft hoort deze er zeker bij. 

zwemmen in rotterdam

5. De Hofplein-fontein

En last but not least, Rotterdam heeft natuurlijk de fontein op het Hofplein. Maar dat is natuurlijk alleen de bedoeling als Feyenoord kampioen wordt.