Als klein kind moest je uitkijken dat je niet verdronk in een zwembad. Gelukkig dat er vaak een ouder of begeleider in de buurt was die je in de gaten kon houden. Mocht er iets mis gaan dan kon je er in ieder geval op vertrouwen dat je werd opgedoken. Dit zwembad heeft echter een veel groter gevaar. Als je even niet uitkijkt en over de rand heen gaat, maak je een vrije val mee van ruim 220 meter. Geen persoon die jou in dat geval achterna gaat, laat staan je leven red. Maar hé, als je een beetje voorzichtig bent kun je in alle rust genieten van een koninklijk uitzicht over Londen. Dit zwembad in de skyline van Londen laat je voelen als een koning.

Infinity Pool

Een oplettend oog had allang gezien dat het in dit geval gaat om een zogeheten ‘infinity pool‘ (anders zou je ook niet zo snel van de rand af vallen). Dit is niet zo maar een infinity pool, je hebt een ononderbroken uitzicht van 360 graden over de skyline van Londen. Maar dat is niet alles: je kunt namelijk ook naar beneden kijken, dan zie je het interieur van de bizar hoge toren onder je. Om het open gevoel nog meer te versterken zijn de muren gemaakt van glas, in plaats van beton.

zwembad in de skyline zwembad in de skyline

Om het helemaal af te maken: het zwembad is ook nog eens milieubewust. De 600.000 liter water wordt verwarmd door de hitte die de verwarming in de toren genereert. Tel uit je winst. Als alle investeerders akkoord gaan met het plan start de bouw van de toren al in 2020. We kunnen niet wachten.