Hebben we het over Zweedse vrouwen, dan ligt de lat der verwachtingen direct wat hoger. Niet gek, als je weet wat voor knappe verschijningen er al eerder voorbij kwamen met Zweden als thuisland (neem bijvoorbeeld Josefine Forsberg). Ook vandaag stuitten we op iemand die moeiteloos aan dit hoge verwachtingspatroon voldoet. De knappe Zweedse Elsa Hosk was basketballer en verruilde haar carrière voor die van een topmodel. Mag jij zeggen hoe verstandig deze keuze was van deze Zweedse basketbalster.

Van basketballer naar topmodel

Carrière-switches zijn geen onbekend fenomeen. Misschien heb je zelf wel eens rigoureus het roer omgegooid en anders ken je vast iemand die besloot een nieuwe richting in te slaan. Of deze keuzes net zo toegejuicht zijn als die van deze basketbalster, dat durven we te betwijfelen. De Zweedse basketbalster is nu model en er is geen man op de wereld die daar iets tegen in te brengen heeft.

Zweedse basketbalster voor de camera

De knappe Zweedse basketbalster was fanatiek sporter toen ze er achter kwam ook goede ans te maken in de modellenwereld. Even probeerde ze de twee banen te combineren, maar al snel werd het de Zweedse basketbalster duidelijk dat acht trainingen per week niet te combineren zijn met professioneel modellenwerk. Elsa Hosk besloot de knoop door te hakken en zette een punt achter haar professionele sportcarrière.

Of ze de juiste keuze heeft gemaakt? Het lijkt er wel op. Het model is inmiddels 31 en behoort inmiddels tot de Victoria’s Secret Angels, is het gezicht van grote merken en loopt in de grootste shows mee. De keuze van de Zweedse basketbalster om de modellenwereld in te stappen is er dan ook eentje die we -afgaande op onderstaande foto’s– alleen maar kunnen toejuichen. Kijk en geniet, van Elsa Hosk.

View this post on Instagram

🕊🌸💞☁️

A post shared by elsa hosk (@hoskelsa) on

View this post on Instagram

The pool in the clouds at @aman_tokyo 💖💕💖

A post shared by elsa hosk (@hoskelsa) on

View this post on Instagram

Today ❤️

A post shared by elsa hosk (@hoskelsa) on

View this post on Instagram

1 or 2🍃

A post shared by elsa hosk (@hoskelsa) on