De nieuwe PlayStation 5 is natuurlijk geweldig. Het is echter voor het eerst dat Sony een witte console op de markt brengt, die kleur valt niet bij iedere gamer in de smaak. Daarom hoopt men al een tijdje op een zwarte uitvoering van de PS5. Helaas keurt Sony de zwarte concepten vaak niet goed voor de verkoop, maar deze zwarte variant is nu wel gelimiteerd te koop.

Zwarte PS5 als eerbetoon aan de PlayStation 2

Ben jij geen fan van de witte PS5? Dan is dit je kans om de console alsnog in het zwart te bemachtigen. Fabrikant SUP3R5 brengt een zwarte PS5 op de markt mét een zwarte DualSense controller. De oplage is een eerbetoon aan de releasedatum van de PlayStation 2 (03/04/2000 (Amerikaanse notatie)). Er worden er dan ook maar 304 gemaakt, je moet dus snel zijn, wil je er een kunnen bemachtigen. Voor degene die een zwarte DualSense controller willen, hebben we iets beter nieuws. Daar worden er namelijk 500 van gemaakt.

Zwarte PS5 te koop

Retro-design met origineel logo

Van het design loopt het water je in de mond. Het uiterlijk is volledig geïnspireerd op het retro-uiterlijk van de PS2. De zwarte PS5 heeft zelfs het oude PlayStation-logo op de buitenkant zitten. Dit geldt ook voor de DualSense controller die je erbij krijgt. Die is namelijk helemaal zwart, behalve het originele PlayStation-logo. De zwarte PS5 is te koop vanaf €649,-, dat is dus nog te betalen. De zwarte DualSense controller kun je erbij halen voor een flinke €99,-.

Zwarte PS5 te koop

Niet in samenwerking met Sony dus geen garantie

Let op, er zit wel een maar aan dit leuke verhaal. De zwarte PS5 is niet officieel goedgekeurd door Sony. SUP3ER5 werkt bij de release niet samen met het technologiebedrijf en maakt de release onofficieel bekend. Dit betekent dat je garantie op de DualSense controller komt te vervallen. Dat komt doordat alle onderdelen van de controller moeten worden vervangen om het de zwarte kleur te geven. Bij de console geld dat niet, die wordt namelijk alleen zwart gewrapt. De producten zijn dus niet gelicenseerd, dat maakt ze misschien nóg specialer. Koop de zwarte console met DualSense controller op de Website van SUP3R5.