Ben je die festivals even helemaal zat en toe aan wat anders, in Amsterdam is er van alles te doen op het gebied van eten, drinken en vertier. De hoofdstad staat bekend om z’n gezellige terrasjes, maar waar moet je nou echt zijn voor een bijzondere ervaring? Wij zijn de afgelopen tijd verschillende keren op de fiets gesprongen om de hotspots in Amsterdam te verkennen – en er sprongen er wat ons betreft drie uit!

Karaoke bij Bar Karakter

Na een lekkere dag in het park te hebben gezeten, heb je al je moed verzameld om ’s avonds als Michael Jackson of Madonna los te gaan bij Bar Karakter. Zorg wel dat je je stembanden gesmeerd hebt, want het belooft een swingende avond te worden.

Je zult Karakter ongetwijfeld kennen, maar wist je ook dat deze bar al enige tijd een karaoke zaal  genaamd Desperados huist? Sinds afgelopen week is ook de tweede zaal genaamd Bacardi Cuatro opengegaan en het was aan ons de eer om deze in te komen zingen.

Bij zo’n avondje karaoke kun je kiezen uit verschillende arrangementen, die ervoor zorgen dat je gedurende de hele avond zelf biertjes kunt tappen, een fles wijn open kunt trekken of kunt genieten van de nieuwe Bacardi Anejo Cuatro.

Op de gezellige De Clerqstraat is altijd wel wat te doen, maar een avondje karaoke met je maten zal pas echt voor een onvergetelijke ervaring zorgen.

Locatie: De Clerqstraat 75 H, Amsterdam
Website: Bar Karakter

Sjefietshe bij Sticky fingers

Ceviche is een typisch Latijns Amerikaans gerecht, waarbij vis in citruszuur wordt gegaard. Peru wordt gezien als de bakermat van ceviche, maar ook in onze hoofdstad mogen we het inmiddels graag eten. Een groep jonge culinaire Amsterdammers is een tijd terug opgestaan om hun eigen draai te geven aan dit geweldige gerecht: Sjefietshe.

Middels een prachtig 4 gangen ceviche menu gecombineerd met zomerse cocktails en drankjes, laten zij zien wat dit gerecht allemaal te bieden heeft.

Op vrijdag 22 juni luidt Sjefietshe de zomer in, of moeten we de Somer zeggen? Samen met Sticky Fingers (de locatie), Buurvissen (de allergeweldigste visleverancier van Nederland) en Cointreau (zomer in een fles) zullen zij deze Somer Afond tot een waar feestje maken.

Kaartje kopen betekent bij zijn, en zodra je kaart gekocht is kan je de portemonnee thuis laten want:

– 4 gangen (3 x ceviche + dessert)
– 4 bijpassende drankjes (1 per gerecht)

Klinkt als een waanzinnige avond toch? En geloof ons, dat is het ook!

Locatie: Sticky Fingers; Amstelveenseweg 3, Amsterdam
Website: Somerse Sjefietshe Afond

MR PORTER bij W Hotel

Want to take it up a notch? Wil je in stijl cocktails drinken met je date of heb je een speciale avond met een van je vrienden, breng dan een bezoek aan de 360-graden bar van MR PORTER. Vanuit de kroon van het W hotel, met een indrukwekkend uitzicht op het Paleis en de Dam, is MR PORTER’s bar een baken voor de moderne mixology.

Het cocktailmenu werd geïnspireerd door de contrasterende gezichten van Amsterdam die met baanbrekend gebruik van ingrediënten, intrigerende technieken en perfecte service vertaald werden tot een unieke cocktailbeleving.

Het concept versmelt op kunstige wijze de kwaliteiten van een modern steakhouse met de buzz van een chique lounge. MR PORTER geeft de rib eye steak verfijnde finesse, terwijl licht geroosterde groentes naar een niveau van haast explosieve smaak getild worden. Enkel ongeëvenaarde smaakcombinaties, onnavolgbare technieken, en producten van de hoogste kwaliteit betreden en verlaten de transparante keuken. Die flirterige, iets dubbelzinnige en smaakvolle cuisine van MR PORTER is vertaalt in pure doch vernuftige gerechten.

Locatie: Spuistraat 175, Amsterdam
Website: W Amsterdam & MR PORTER

Bovenstaande spots zijn zeker een bezoekje waard, maar de stad zit vol verrassingen dus we zullen je op de hoogte blijven houden van de leukste hotspots van Amsterdam.