Je zou denken dat het totaal niet de bedoeling is, maar toch zie je het steeds vaker terugkomen. De string, die je normaal gesproken nooit ziet behalve bij doorschijnende broeken, die boven de kleding uitkomt. Daardoor is de bovenste rand zichtbaar en zien we meer van de string dan normaal. Waar komt de zichtbare string opeens vandaan en bij wie zien we dit verschijnsel terug?

De zichtbare string wordt een trend

Vooral beroemdheden nemen hierbij het voortouw, wat natuurlijk weer minder beroemde mensen inspireert. De zichtbare string is een trend die we in de jaren ’90 al voorbij zagen komen en sindsdien in de ban is gegaan.

Jarenlang hebben we er niks meer van terug gezien en was ook de bovenste rand van de string altijd netjes verstopt onder de rand van de broek, rok of jurk. Maar die tijden zijn voorbij. Nu zijn beroemdheden, op de rode loper en in shoots, zich weer heel bewust van hun string. Het is geen taboe meer om de bovenste rand er bovenuit te laten piepen. Sterker nog: het is mode aan het worden. Want als zelfs Kylie Jenner het gaat doen, móet het wel in zijn.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kylie 🤍 (@kyliejenner)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kim Kardashian West (@kimkardashian)

Bijzondere jurken

Om de zichtbare string op een goede manier uit te voeren, zijn er soms creatieve kledingkeuzes voor nodig. Maar op de rode loper hoeven we ons daar gelukkig geen zorgen om te maken. Daar zijn genoeg stylisten en modemensen die precies weten hoe ze een jurk zo origineel mogelijk moeten maken. En dat is dus inclusief het randje van de string dat er bovenuit komt, precies zoals het bedoeld is.

Hoe lang deze trend zal aanhouden en of we het nog veel terug gaan zien? Niemand die het weet. Wat we wel weten, is dat het een interessante verschijning is en het voor iedereen zelf is om het leuk te vinden of juist niet. Maar zo lang Gaby Blaaser het ook doet, kijken we er gewoon lekker naar.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Gaby Blaaser (@gaby.blaaser)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Bella 🦋 (@bellahadid)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Emily Ratajkowski (@emrata)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door DUA LIPA (@dualipa)