Stel, je zit lekker naar je favoriete Netflix serie te kijken en je vriendin zit naast je. Gezellig toch? Klein probleem: in plaats van de serie aandachtig te volgen zit ze constant op haar telefoon te kijken en bij het minste of geringste verschijnt er een lach op haar gezicht. Natuurlijk gaat ze je vertellen dat ze gewoon met haar vriendin chat en nee, je mag vooral niet weten waar het over gaat. Logisch dat je denkt dat ze misschien met een andere man aan het chatten is.

Chat ze met een andere man?

Dat de smartphone een vast onderdeel is geworden van het dagelijkse leven is een feit. We doen er alles mee, van het checken van onze social media tot het checken van onze mail. Op zich geen probleem, maar af en toe is het lekker als er ook nog zoiets zou bestaan als quality time. Alhoewel je natuurlijk je partner voor meer dan 100% vertrouwt, wil je niet direct denken aan de optie van het digitaal vreemd gaan. Toch kunnen onderstaande signalen daar wel op wijzen.

1. Vreemd gedrag

Krijgt ze een sms of een appje dan begint ze al vreemd gedrag te vertonen. In negen van de tien gevallen kijkt ze niet eens op haar telefoon als jij in de buurt bent of ze houdt haar telefoon zo vast dat je er niet op kan kijken.

2. Ze houdt haar smartphone erg dicht bij

Ook opvallend: haar telefoon houdt ze of angstvallig dicht bij zodat jij er niet kunt kijken of ze met een andere man aan het chatten is. Of het toestel zit bijna continu in haar tasje of broekzak. Ontvangt ze een bericht, dan zal ze hooguit kijken wie het heeft gestuurd en duurt het een tijd voor ze zal reageren.

3. Ze heeft haar toestel altijd bij zich

Ze kan niet zonder haar telefoon. Dat lijkt op zich vrij normaal, maar de schijn bedriegt. Als ze namelijk naast je zit hoeft ze geen berichtje van jou te verwachten en dus is haar onzekerheid over haar telefoon totaal overbodig. Vertoont ze wel dergelijk gedrag, dan kun jij je inderdaad druk gaan maken.

4. Ze wordt angstig zonder toestel

Het hele probleem kan nog duidelijker worden als ze haar telefoon geen moment uit het oog wil verliezen. Dat zou logisch zijn als ze een belangrijk telefoontje verwacht. Bijvoorbeeld van haar werkgever. Is dat niet het geval, dan kun je achter dergelijk gedrag wel vermoeden dat ze met een andere man aan het chatten is.

5. Haar wachtwoord verandert regelmatig

Ook het veranderen van haar wachtwoord voor haar toestel kan duiden op een vorm van ontrouw. Laten we eerlijk zijn: als je gelukkig bent in je relatie, dan heb je weinig reden om bepaalde zaken verborgen te houden. Natuurlijk is privacy een goed recht, maar binnen een relatie is dit minder vanzelfsprekend. Werkt haar oude wachtwoord niet meer, dan is er echt iets aan de hand.

6. Ze lacht anders

Ken je haar al langere tijd, dan weet je hoe ze zich gedraagt en hoe ze lacht. Dat heeft niets met voorspelbaarheid te maken. Op een gegeven moment weet je gewoon van elkaar hoe je reageert. Als zij dus bij het zien van een appje op een flirterige en soms zelfs kinderlijke manier gaat lachen, dan is er duidelijk iets aan de hand.

7. Ze heeft opeens behoefte aan privacy

Merk je dat zij een bericht of appje ontvangt, dan is het op zijn minst opvallend als zij zich even afzondert. Nog opvallender is het als zij naar het toilet gaat met de telefoon in haar hand. Je kunt je dan gerust gaan afvragen of ze niet iets voor je verborgen houdt. Het wordt zelfs nog duidelijker als ze plotseling stopt met chatten als je de kamer binnen loopt.

8. Opeens defensiever

Als het om relaties gaat, is vertrouwen cruciaal. Je vertrouwt elkaar gewoon als het goed zit. Als je aan haar gedrag merkt dat ze je niet vertrouwt zonder enige aanleiding, dan is het goed mis. Hanteert ze daarnaast ook een defensieve houding zonder dat ze verbaal wordt aangevallen, dan is de kans aanwezig dat ze met een andere man aan het chatten is.

9. Ze wordt minder voorspelbaar

Gedragsveranderingen zijn een duidelijke aanwijzing dat er iets speelt. Vooral als het wel duidelijk is dat ze zich anders is gaan gedragen en je er geen goede verklaring voor kan vinden kan dat duiden op een mogelijke concurrent. Die verandering kan overigens op tal van gebieden plaats vinden: haar manier van kleden, praten of de manier waarop ze je aanraakt.

10. Het geluid van haar smartphone staat uit

Ook opvallend: sinds enige tijd staat het geluid van haar telefoon uit. Krijgt ze een sms of een appje, dan zul jij dat ook nooit horen. Het enige wat je merkt is dat haar toestel trilt en zelfs dan is het maar de vraag of het je opvalt. Vrouwen zijn in de regel net zo slim als mannen als het gaat om het verborgen houden van een nieuwe relatie. Let dus vooral op zaken die op zijn minst vreemd overkomen. En mocht je echt vermoedens hebben, dan kun je haar altijd vragen of ze met een andere man aan het chatten is.