Natuurlijk kan je ervoor kiezen om op zoek te gaan naar een modern huis met tal van moderne gemakken. Denk aan zaken als een warmtepomp, zonnepanelen en een extreem laag energieverbruik. Een beetje meer nostalgische uitstraling is ook een prima argument om een woning aan te schaffen. Is verhuizen naar de Zaanstreek een uitstekend idee? Check dank deze sfeervolle woning die nu nog te koop staat.

Nostalgisch wonen

Het wonen in een nostalgisch aandoende woning kan tal van voordelen hebben. Uiteraard denk je dan aan de sfeer, maar juist dit type oudere woningen zijn gebouwd met ouderwetse vakkennis. Neem daarnaast de bijzondere omgeving, de nabijheid van de natuur en de overbekende ‘Zaanse Schans’ in de Zaanstreek. Kortom, wil je aangenaam wonen op niveau tegen een betaalbare prijs, grijp dan je kans.

Unieke koopwoning in de Zaanstreek

Aan alles zie je dat deze woning bijzonder is. Zo heeft het koopmanshuis in de Zaanstreek nog de twee authentieke ‘goedjaarseinden’ en is de woning geschilderd in Zaans groen. Veel mooier wordt het dus niet. De woning uit 1740 beschikt ook nog over de originele constructie. De charmante binnentuin en de twee ruime kamers maken het tot een uniek pand en een buitenkansje voor de echte liefhebber.

Zaanstreek

Ruim 200 vierkante meter woongenot

Mocht de buitenkant van deze woning in de Zaanstreek al indrukwekkend overkomen, check dan ook even de binnenzijde. Zo krijg je met deze woning 210 vierkante meter woonruimte op een totaal oppervlak van 230 vierkante meter. Dat klinkt misschien redelijk beperkt, maar de woning heeft een inhoud van maar liefst 792 kuub! Die ruimte wordt overigens prima verdeeld. Zo zien we een heerlijke diepe hal, een ruime voorkamer en dito keuken.

Eigen wijnkelder

Vanuit de hal kun je eenvoudig de inpandige wijnkelder betreden. Hier heb je alle ruimte om een flinke voorraad kostbare wijnen op te slaan onder ideale omstandigheden. De woonkamer was ooit een slaapkamer en suite die de bewoners destijds hebben omgebouwd tot volwaardige woonkamer. Dat heeft leuke bijkomstigheden tot gevolg die de woning nog unieker maken. Zo heb je zowel in de voorkamer als in de achterkamer een open haard. Via de grote openslaande deuren kun je de kleine tuin bereiken en heb je toegang tot de opslagkelder via een ouderwets luik. Pure nostalgie dus.

Zaanstreek

Goedjaarseinden

De goedjaarseinden zijn later bijgebouwd en hebben voor een flinke uitbreiding van het woonoppervlak gezorgd. Zo is het linker deel lange tijd in gebruik geweest als kantoor. In 1966 heeft er een ingrijpende verbouwing plaats gevonden zodat de woning de huidige vorm (en inhoud) kreeg. Het kantoor is verdwenen en nu wordt dit deel gebruikt als bijkeuken. Hier straat onder andere de wasmachine, bovendien heb je vanuit deze plek ook toegang tot de tussenhal en de prachtige Zaankamer. In het rechterdeel bevindt zich het toilet, de keuken met diverse inbouwapparatuur, en een ruimte die momenteel dienst doet als kantoor.

Vierde slaapkamer is mogelijk

Op de twee verdiepingen bevinden zich de drie slaapkamers. Zoals je vaker ziet in oudere woningen bevind de grootste slaapkamer zich op de hoogste verdieping en dat is ook bij deze woning in de Zaanstreek het geval. De kamers op de eerste verdieping zijn ruim opgezet en voorzien van een mooie parketvloer met vaste kasten. Hier zie je ook de luxe badkamer met ligbad, wastafelmeubel, 2e toilet en douche. Vanuit beide slaapkamers is de badkamer bereikbaar. Mocht je overigens niet genoeg hebben aan drie slaapkamers, dan is het mogelijk om op de zolder nog een voerde slaapkamer te realiseren.

Zaanstreek

Vraagprijs: 975.000 euro

De charmante achtertuin is wellicht klein, maar de inrichting maakt veel goed. Aan het einde van de tuin heb je toegang tot twee steigers zodat je ook beschikt over je eigen ligplaats. Heb je al zin om te verhuizen, houd er dan wel rekening mee dat de woning valt onder het beschermd dorpsgezicht. Een eventuele (ingrijpende) verbouwing is dus omgeven met tal van eisen. Aan de andere kant woon je voor nog geen miljoen euro als een God in de Zaanstreek.

Zaanstreek

Kijk hier voor meer foto’s.