Cars & Bikes

Chinees merk komt met relatief goedkope supercar: YangWang U9

YangWang U9

BYD heeft een gloednieuw submerk gelanceerd: YangWang. Het submerk zal de U9 supercar lanceren. De YangWang U9 is volledig elektrisch en specifiek gericht op de Chinese markt. BYD, dat staat voor Build Your Dreams, is langzamerhand ook in Nederland een bekende speler aan het worden. Met de Atto3, Han en Tang hoopt het hier een stevige punt van de EV-taart mee te pakken. In thuisland China lukt dat in elk geval al erg goed. BYD is dankzij de verkopen in China op wereldwijd niveau de grootste fabrikant van volledig elektrische auto’s. Dat zijn serieuze jongens dus.

Nieuw premiumwerk

BYD wil het nu wat hogerop proberen en roept daarvoor het nieuwe premiummerk YangWang in het leven, zo lezen we bij Carnewschina. Onder die wel erg Chinees klinkende naam vuurt het vooralsnog twee modellen op de Chinese markt af; de U8 en U9. De U8 is een SUV, een ruim type auto die zowel in de stad als op de snelweg goed presteert. De U9 is een supercar. Dit is het type auto dat extreem snel is en een groot prijskaartje heeft.

View post on Instagram
 

Unieke YangWang U9

De YangWang U9 is een elektrische supercar die dankzij vier elektromotoren in slechts 2 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur moet kunnen schieten. Hoeveel vermogen die vier motoren gezamenlijk genereren, is nog niet bekend. Reken maar dat het op zijn minst in de buurt van 1.000 pk komt. Leuk en aardig, maar heb je dan nog een beetje rijbereik? Dat is ook nog niet bekend, al zou de YangWang U9 BYD’s ‘nieuwste technologie’ aan boord hebben. Wellicht de al veelbesproken ‘Blade Battery’, waarmee een relatief compacte accu goed moet zijn voor een prima actieradius. Het prijskaartje van de YangWang U9 springt meteen in het oog. De hypercar moet voor omgerekend grofweg 140.000 euroop de Chinese markt komen. Dit maakt hem een koopje in vergelijking met andere supercars. Neem bijvoorbeeld alleen al de Tomaso P900.

Produceren

Het is indrukwekkend om te zien dat een Chinese automaker in staat is om zo’n innovatief en high-end voertuig te produceren tegen een zo betaalbare prijs. Dit is zeker een teken dat de Chinese automarkt snel aan het groeien is en dat we in de toekomst nog veel meer innovatie en hoogwaardige producten van Chinese merken kunnen verwachten. De YangWang U8 SUV is ook een interessante auto, hoewel misschien niet zo opvallend als de U9 supercar. De auto is een volledig elektrische SUV die gericht is op de Chinese markt en die eveneens gebruik maakt van BYD’s nieuwste technologie, waaronder de Blade Battery. De specificaties zijn nog niet bekend, maar het belooft een solide en efficiënte auto te zijn met een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Het is duidelijk dat BYD met het nieuwe YangWang submerk een serieuze poging doet om een stevige positie in de premiummarkt te veroveren. Hoewel de YangWang U9 momenteel alleen voor de Chinese markt bestemd is, is het niet ondenkbaar dat we deze auto in de toekomst in andere landen zullen zien. Lang werd er lachend naar de Chinese automarkt gekeken. Maar niet meer, de vloedgolf Chinese auto’s is niet meer tegen te houden, ook niet in Nederland. En wie weet zien we deze YangWang U9 over een tijdje ook wel hier verschijnen.

Watch on YouTube