Soms kom je hele bijzondere woningen tegen op Funda. Ook nu is het weer raak. Er is namelijk een woonboerderij gebouwd op een sluis en deze is op z’n minst erg bijzonder te noemen. Wij leiden je vast even rond.

Een bijzondere plek om te wonen

Ben je opzoek naar een bijzondere plek om te wonen? Dan is deze woning die gebouwd is op een sluis wel wat voor jou in het Bloemendaalse Zeedijk. Het huis is al gebouwd in 1560 door Pieter Sluyter. In de Tweede Wereldoorlog is het pand zwaar beschadigd, maar daarna weer mooi hersteld. Je kunt nog sporen zien van een tank die het gebouw doorboorde.

Woning met karakter

De vorige eigenaar van de woonboerderij heeft samen met een architect gezocht naar een goede indeling van het pand. Alle niet authentieke binnenmuren zijn verwijderd om weer zicht op de prachtige houten structuur van de kapconstructie te krijgen. Alles is grondig gerestaureerd. Door alle verbouwingen lijkt de woonboerderij een stuk ruimtelijker. De ruimte onder het is de voormalige sluisdoorgang. Deze is ook gerestaureerd dor de isolatie te verwijderen het te vullen met metselwerk.

Smaakvol ingericht

Na de restauratie is deze woonboerderij erg smaakvol ingedeeld met een woonkeuken, twee slaapkamers op de halve beneden verdieping en mooie badkamers. De ruime woonkamer geeft door de hoge ramen een super mooi uitzicht op alle landschappen. Aan de woonkamer vast zit een ruime thuiswerkplek. Een verdieping hoger zit nog een badkamer met een master bedroom erbij. Aan het woongedeelte zit ook nog een schuur vast die is ingericht als hobbykamer en werkplaats.