Het klinkt misschien wat apart, wonen in een Flintstones huis, maar in Eindhoven is het sinds kort mogelijk om in zo’n huis te leven! Gelukkig betekent dat niet dat je geen glazen ramen in je huis hebt of dat je jouw auto ineens moet aandrijven door te lopen. Het huis krijgt het Flintstones karakter, omdat het huis van een zwerfkei is gemaakt.

Flintstones huis

Dit is niet je doorsnee type huis, want het is van ander materiaal gebouwd. Het huis is namelijk niet gemaakt van steen en cement zoals gewoonlijk, maar deze ‘zwerfkei’ is van beton. Hij is namelijk geprint! Dan vraag je je misschien af of dat daadwerkelijk mogelijk is, maar dit huis is het ‘levende’ bewijs. In augustus wordt het mogelijk voor de bewoners om er daadwerkelijk in te gaan leven. Maar de toekomstige ‘Fred en Wilma Flintstone’ hebben al een impressie gekregen van wat ze kunnen verwachten. Het Flintstones huis ziet er cool en uniek, maar toch hebben wij liever een luxe miljoenenvilla.

Huizen printen wordt misschien wel de toekomst, maar hoelang duurt het dan eigenlijk voordat zo’n huis staat? Het antwoord op die vraag is lastig, want niet ieder bedrijf beschikt over een printer om dit soort projecten aan te pakken. Als een bedrijf dat wel heeft, dan kan het redelijk snel gaan. Zo werd dit Flintstones huis slechts in 120 uur geprint.

Is een geprint huis veilig?

Een huis moet natuurlijk voldoen aan bepaalde eisen, je wil namelijk niet in bed liggen terwijl je betonnen muren ineens om beginnen te vallen. Gelukkig is dit allemaal onder druk getest, want ze moeten natuurlijk een woonvergunning krijgen. Het Flintstones huis is even sterk als een normaal huis, dus je zou hier zonder zorgen kunnen overnachten. Ook liggen er al plannen voor soortgelijke huizen op tafel. Alleen moeten deze meerdere verdiepingen krijgen! Wij zijn benieuwd hoe dat er uit komt te zien.

 

Bron: AD